Hlavní obsah

Zraněný Rosický proti squadře nastoupí. Konec v nároďáku? Teď myslí jen na Italy

Turín

Dost možná, že by mohlo jít o jeho poslední zápas v české reprezentaci. Není vyloučeno, že pokud dnes večer národní tým v kvalifikační konfrontaci s Itálií neuspěje a reálné šance na účast na světovém šampionátu v Brazílii se rozplynou, kapitán Tomáš Rosický v reprezentaci skončí, aby se mohl plně soustředit na účinkování v londýnském Arsenalu. „Teď myslím jen na nejbližší zápas, který nás čeká,“ odmítl ovšem Rosický třeba jen glosovat spekulace a dalším reprezentačním účinkování.

Trenér Bílek a kapitán Rosický před zápasem v Itálii.Video: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Vy jako jeden z mála hráčů v současném výběru jste si na světovém šampionátu zahrál a před sedmi lety atmosféru mistrovství světa okusil. Dají se obě velké události vůbec srovnat?

Jak Evropa, tak i svět jsou vrcholnými fotbalovými podniky, ale světový šampionát je přece jen o něco víc, neboť ho sleduje celý svět.

Zápas Itálie - ČR začíná v Turíně ve 20.45, řídí ho Nor Moen, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Vy jste měl to štěstí, že jste si alespoň jednou na mistrovství světa zahrál. Co další kvalifikace, které budou na národní tým čekat? Myslíte na ně?

Teď myslím jen na nejbližší utkání, které naši reprezentaci čeká.

Nastoupíte, když jste si z pátečního duelu s Arménií odnesl zhmožděný sval?

Já si odnesu z každého zápasu něco. Na Itálii bych ale měl být připravený.

I odhodlaný stejně, jako tomu bylo v pátek s Arménií, kdy na vás bylo patrné, jak moc chcete třeba i sám výsledek otočit a zápas vyhrát?

Natěšený na zápas jsem stejně jako všichni. Věřím, že předvedeme dobrý fotbal.

Dobrý fotbal nestačí, musí to být i fotbal vítězný, protože jste v hodně kritické situaci. Nejtěžší za poslední čtyři roky, co mužstvo vede Michal Bílek...

Pravděpodobně to asi bude nejtěžší situace, v níž jsme se ocitli. Ale šance pořád existuje a stojí za to o ni bojovat.

Jenže současná squadra představuje docela jiný tým, než který se představil v červnu v Praze. A úplně jinou třídu, než jakou byla v pátek Arménie.

Je skutečně takticky velice vyspělý tým s vynikajícími a hodně nebezpečnými útočníky.

A také skvělým Buffonem v bráně...

Souhlas, absolutně excelentní brankář, jemuž jsme v přechozích zápasech nedokázali dát z mnoha šancí gól. Proti nám se navíc stane rekordmanem italského fotbalu v počtu startů za reprezentaci, což mě nepřekvapuje, protože je to skutečně fantastický gólman.

Fantastického hráče má ovšem squadra i v útoku. Balotelliho, s nímž jste se potkával v Premier League, když ještě hrával v Manchesteru City...

Opravdu skvělý útočník s fantastickými předpoklady, což prokazoval jak v Manchesteru, tak i teď v Miláně. Bude ještě lepší, až se fotbalově uklidní, protože i jeho věk může sehrávat svou roli. Rozhodně má potenciál, aby byl ještě lepší.

Existuje tedy vůbec něco, co by mohlo na Italy platit?

Raději to ani neřeknu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články