Hlavní obsah

Kouč Trapattoni opouští po pěti letech irské fotbalisty

Aktualizováno

Irskou fotbalovou reprezentaci opouští po pěti letech zkušený italský kouč Giovanni Trapattoni. Čtyřiasedmdesátiletý trenér, nejúspěšnější na klubové úrovni v italské Serii A, nesplní cíl dovést mužstvo na mistrovství světa 2014. Po úterní porážce v Rakousku končí po vzájemné dohodě se svazovým vedením. Trénování se ale prozatím nevzdá.

Článek

"Opouštím Irsko, ale ne fotbal," ujistil Trapattoni, bývalý kouč Juventusu, Interu, Bayernu Mnichov, italské reprezentace, Benfiky či Salcburku. Ligových titulů posbíral celkem deset ve čtyřech zemích. "Budu hledat novou práci a nevylučuji vůbec nic," dodal.

Irové jsou dva zápasy před koncem kvalifikace na čtvrtém místě skupiny C a na druhé místo patřící Švédsku, které bude znamenat účast v baráži, ztrácejí šest bodů. Jejich šance dostat se na šampionát do Brazílie je už jen matematická.

Trapattoni se pod velkým tlakem ocitl už loni na podzim po domácím debaklu 1:6 s Německem. V poslední době jeho tým nestačil ani na Švédy. Největším úspěchem italského kouče na lavičce Irska tak zůstala úspěšná kvalifikace na Euro 2012.

Reklama

Související témata: