Hlavní obsah

Balotelli prý ještě nikdy nezahodil tolik šancí jako proti Česku

Italský fotbalový útočník Mario Balotelli prý ještě nikdy v kariéře nezahodil tolik šancí jako v úterním kvalifikačním utkání s Českou republikou. O to byl raději, že v druhém poločase proměnil penaltu a přispěl k výhře 2:1 i předčasnému postupu Azzurri na mistrovství světa.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Mario Balotelli oslavuje branku, kterou vstřelil do sítě České republiky.

Článek

"Nikdy předtím se mi to nestalo. Měl jsem v koncovce smůlu, ale snažil jsem se až do konce," řekl italským médiím třiadvacetiletý hráč AC Milán.

V Turíně měl nejvíc gólových příležitostí v prvním poločase. Dvakrát nechal vyniknout brankáře Petra Čecha, jednou trefil břevno. Ve své největší šanci za stavu 0:1 pak z několika metrů přestřelil opuštěnou branku, když český gólman neudržel skákavou ránu.

"Když Čech vyrazil míč, tak jsem si říkal, že pokud vystřelím po zemi, tak to chytí. Pokusil jsem proto mířit nahoru, ale příliš jsem to nadzvedl," popsal své největší zaváhání Balotelli.

Přestože se po jeho zahozených příležitostech na stadiónu Juventusu místy ozýval pískot, nakonec převážilo povzbuzování a vyvolávání Balotelliho jména. "Moc děkuji fanouškům za podporu, protože jsem nečekal takovou reakci," ocenil bývalý střelec Interu Milán a Manchesteru City.

Itálii řadí k favoritům MS

Už po půl hodině hry dostal za faul na Tomáše Sivoka žlutou kartu, proti které vehementně protestoval a riskoval, že bude podruhé napomínán a vyloučen jako v červnovém kvalifikačním utkání v Praze (0:0). "V takových situacích vždycky nějak reagujete, sice se snažíte kontrolovat, ale na hřišti to není jednoduché. Chtěl jsem vybojovat míč a ani toho hráče neviděl, takže z mého pohledu bych neměl dostat ani žlutou kartu. Zasáhl jsem ho, ale nebylo to zaviněné," vysvětlil Balotelli.

Kvalita italského mužstva se podle něj nejlépe projevila ve schopnosti otočit špatně rozehraný duel, na což mu stačily pouhé čtyři minuty v úvodu druhého poločasu. "Začínáme být dobrou partou, ale především skvělým týmem, protože jsme se dokázali dostat z těžkých situací," řekl Balotelli. Sám duel s ČR rozhodl v 54. minutě suverénně proměněnou penaltou, před kterou ho fauloval obránce Theodor Gebre Selassie.

Ital s ghanskými kořeny cítí, že svěřenci Cesareho Prandelliho by mohli na brazilském šampionátu uspět. "Myslím, že jsme mezi favority. Stále je jeden nebo dva týmy nad námi, ale oni by se měli bát nás, ne my jich," dodal hráč s 26 reprezentačními starty a 11 góly.

Reklama