Hlavní obsah

Kapverdy přišly o naději na MS kvůli neoprávněnému startu hráče

Tunis

Fotbalisté Kapverd nasadili v kvalifikaci mistrovství světa hráče, který nesměl hrát, a přišli kvůli tomu o postup do závěrečné fáze africké zóny. Jejich sobotní zápas v Tunisku, kde nečekaně vyhráli 2:0, FIFA ve čtvrtek kontumovala ve prospěch domácího celku. Ten tak prošel do afrického play off, v němž se deset týmů střetne o pět postupových míst na turnaj v Brazílii.

Foto: Zoubeir Souissi, Reuters

Fotbalisté Kapverd slaví vítězství nad Tuniskem v kvalifikaci MS 2014.

Článek

Kapverdy, za které v Tunisku hrál i teplický záložník Nivaldo, doplatily na nasazení obránce Fernanda Varely, jenž si měl odpykat trest za vyloučení v březnovém zápase. Vedle kontumační prohry 0:3 dostaly pokutu 6000 švýcarských franků (125 tisíc korun).

Fotbalisté Kapverd se letos postarali o několik překvapivých výsledků na africkém šampionátu a v sobotu způsobili další senzaci výhrou nad Tuniskem. Jeho kouč Nabil Maalúl po překvapivé porážce odstoupil.

Kvůli neoprávněnému startu hráče už byly v africké části kvalifikace MS potrestány Burkina Faso, Rovníková Guinea, Etiopie, Gabon, Súdán a Togo. Kapverdy paradoxně tímto způsobem získaly šest bodů za zápasy ve skupině s Rovníkovou Guineou.

Reklama

Související témata: