Hlavní obsah

Ronaldo versus Ibrahimovic. Ve šlágru baráže o MS se utkají Portugalci se Švédskem

Aktualizováno

Světový šampionát ve fotbale, který příští rok v létě uspořádá Brazílie, stále nezná všechny účastníky. O poslední čtyři volná místa se v listopadové baráži utká osm evropských týmů a šlágrem nepochybně bude duel Portugalska se Švédskem, v němž se proti sobě postaví ikony současnosti i kapitáni obou celků Cristiano Ronaldo a Zlatan Ibrahimovic. Rozhodl o tom pondělní los v sídle Mezinárodní fotbalové federace (FIFA) v Curychu.

Foto: Jonas Ekstromer, ČTK/AP

Švédové Zlatan Ibrahimovic (10) a Sebastian Larsson se radují z gólu. O postup na MS do Brazílie se ve šlágru listopadové baráže utkají s Portugalskem.

Článek
Fotogalerie

Šanci na letní světový šampionát má stále osm evropských týmů, čtyři z nich ale na MS nakonec nepostoupí. Vyrovnaný duel se očekává právě mezi Portugalskem a Švédskem - obě mužstva mají ve svém středu několik hvězdných jmen a to slibuje zajímavou podívanou, která by mohla přinést i vysoký počet gólů.

Ve vzájemné bilanci zatím Ronaldo a spol. tahají za kratší provaz - z patnácti vzájemných zápasů vyhráli jen třikrát.

Naopak relativně snadnou úlohu by měla mít Francie, která začíná baráž na Ukrajině. Ta dosud nevyhrála ani jeden ze sedmi vzájemných zápasů. V dalších utkáních na sebe narazí Řecko s Rumunskem a Island bude bojovat o senzaci proti nevyzpytatelnému, ale papírově silnému Chorvatsku.

Úvodní zápasy se budou hrát 15. listopadu, odvety o čtyři dny později. Jistou účast na MS u Kanárků již mají z evropských týmů Anglie, Belgie, Bosna a Hercegovina, Itálie, Německo, Nizozemsko, Rusko, dosavadní držitel trofeje mistrů světa Španělsko a také Švýcarsko.

Los baráže o účast na fotbalovém MS 2014 (první zápasy 15. listopadu, odvety 19. listopadu):
Portugalsko - Švédsko
Ukrajina - Francie
Řecko - Rumunsko
Island - Chorvatsko

Reklama