Hlavní obsah

Irskou fotbalovou reprezentaci povede duo O'Neill, Keane

Dublin

Martin O'Neill bude novým trenérem irské fotbalové reprezentace. Jeho asistentem se překvapivě stane bývalý kapitán národního týmu Roy Keane. Podle šéfa irského svazu Johna Delaneyho ještě dvojice nepodepsala smlouvu, angažmá nového trenérského týmu by ale mělo být oficiálně oznámeno v sobotu.

Foto: Facebook

Martin O'Neill (vlevo) a Roy Keane povedou irskou reprezentaci.

Článek

"Dokumenty ještě nejsou podepsány, ale v principu nejsou žádné překážky, které by tomu bránily," citovala Delaneyho BBC.

Jedenašedesátiletý O'Neill, bývalý severoirský reprezentant, na lavičce vystřídá Noela Kinga, který tým dočasně převzal v září po rezignaci Giovanniho Trapattoniho. Irsko pod vedením italského kouče selhalo v kvalifikaci o postup na MS 2014.

Bývalý kouč Celticu a Sunderlandu byl favoritem na uvolněné místo, angažování Keanea je ale považováno za překvapení. Bývalý záložník Manchesteru United se před jedenácti lety dostal se svazem do konfliktu poté, co opustil reprezentaci po neshodách s tehdejším koučem Mickem McCarthym těsně před mistrovstvím světa 2002. Přestože se po dvou letech do týmu vrátil, vždy patřil ke kritikům vedení svazu.

Podle Delaneyho jsou ale všechny neshody zapomenuty a jednání o angažmá probíhala bez problémů. "Zeptal se (O'Neill), jak se svaz dívá na možnost, že by Roy byl asistentem, a já řekl, že to není problém," popsal Delaney. I jednání s Keanem prý byla naprosto korektní. "Mluvilo se vesměs o budoucnosti, ne o minulosti. Všechno, co se stalo dříve, je z mého pohledu irelevantní," prohlásil.

Reklama

Související témata: