Hlavní obsah

Ronaldo, nebo Ibrahimovic? Zasloužíme si MS víc než Portugalci, tvrdí před baráží Švéd

Paříž

Cristiano Ronaldo, nebo Zlatan Ibrahimovic - jedna z největších hvězd současného fotbalu bude na mistrovství světa v Brazílii určitě chybět. Která z nich to bude, určí barážový souboj mezi Portugalskem a Švédskem, jehož první kolo je na programu už tento pátek. Útočník PSG Ibrahimovic si myslí, že jeho tým by si postup do Brazílie zasloužil více než soupeř.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Švédský útočník Zlatan Ibrahimovic.

Článek

Hvězdný forvard Paris St. Germain sice před pátečním střetnutím označil Portugalce za favority, ale vyřazení Švédska by bral jako nezasloužené. „S individualitami, které v týmu mají, jsou Portugalci jasní favorité," myslí si Ibrahimovic.

„Jenže my jsme skončili druzí ve skupině za Německem, a to je podle mě momentálně nejlepší tým Evropy, zatímco Portugalci skončili druzí ve skupině, kterou měli vyhrát. Podle mě si teda postup do Brazílie zasloužíme víc," cituje švédskou hvězdu italský list Gazzetta Dello Sport.

Zredukovat chyby na minimum

Portugalci skončili na druhém místě ve skupině F o bod za Ruskem, zatímco Švédové ztratili na Němce osm bodů. I přesto, že svůj tým Ibrahimovic neoznačil za favorita, věří, že se nakonec na MS probojuje.

„Oni jsou silnější, ale když my budeme schopni zredukovat naše chyby na minimum, můžeme přes ně postoupit. Budou to velmi těžké zápasy, ale tak by to mělo být, protože jde přece o mistrovství světa," pokračoval dvaatřicetiletý Švéd.

Věří, že coby ústřední postava skandinávského týmu zvládne roli tahouna a v klíčových bitvách prodá své zkušenosti.

„Mám rád zodpovědnost, když musím vše perfektně zvládnout na hřišti i mimo něj. Ve švédském národním týmu se cítím skvěle, nabuzený a motivovaný. Chtěl bych se také stát nejlepším střelcem reprezentace v historii. Je to spousta malých věcí, které mě neustále ženou vpřed," dodal Ibrahimovic.

Reklama

Související témata: