Hlavní obsah

VIDEO: Famózní kousek Cavaniho. Touhle parádou vyhnal všechny pavouky z šibenice

Ammán

Borci z Uruguaye možná ani sami nečekali, jak snadný úkol je v prvním barážovém zápase o postup na fotbalové MS v Brazílii čeká. Domácí Jordánsko totiž bylo hodně slabým protivníkem, a tak se Jihoameričané mohli předvést v plné parádě. Výsledkem byla jednoznačná venkovní výhra 5:0, kterou v nastaveném čase vyšperkoval útočník Edinson Cavani krásnou trefou z přímého volného kopu.

Cavaniho parádní gól z přímého volného kopu.

 
Článek

Jordánci na svého soupeře v žádném ohledu nestačili, a tak mohla Uruguay hrát zápas na půl plynu. I to na domácí tým stačilo, takže nebyl důvod se někam zbytečně hnát. V poločase měli hosté dvougólový náskok, navíc jim perfektně vyšla i závěrečná dvacetiminutovka. Do čeho Jordánci kopli, to se jim hrubě nezdařilo.

Vrcholem zmaru a trápení byla situace v 92. minutě. Domácí nesmyslně faulovali těsně před vlastním pokutovým územím a nechali ostrostřelce Edinsona Cavaniho ukázat něco ze svého umění. Útočník PSG prokázal, že je extratřída a míč zatočil precizně rovnou do šibenice. Jordánci se po této razantní střele a pátém hřebíčku do rakve mohli jen zoufale chytat za hlavu. Odveta v Montevideu už bude zřejmě jen pouhou formalitou.

Reklama