Hlavní obsah

VIDEO: Takhle budili ve Švédsku Ronalda před baráží. A ještě se mu posmívali do mikrofonu

Stockholm

Dnes večer půjde ve Švédsku o hodně. Domácí fotbalový tým potřebuje v odvetě baráže o MS porazit Portugalsko (on-line v 20:45 na Sport.cz), aby postoupil na šampionát do Brazílie, a nutné bude nejspíš vyhrát o dva góly. Pomocnou ruku Ibrahimovicovi a spol. se rozhodla svérázným způsobem podat rozhlasová stanice RIX FM.

Takhle probudili ve Švédsku Ronalda

 
Článek

Dělat v noci rámus před hotelem, kde bydlí soupeřící tým, není rozhodně žádný novátorský nápad, ale Švédové z rozhlasové stanice na to šli přeci jen invenčněji.

Žádné bubny, mlácení kovovými tyčemi či bezduchý řev. Šibal ze stanice RIX FM si před hotel, kde bydlí tým v čele s autorem jediného gólu z úvodního duelu Cristianem Ronaldem, přivezl vlastní karaoke systém a od 7:15 ráno až do 11 dopoledne hlasitě „zpestřoval" Portugalcům vstávání do veledůležitého dne.

Pro neznalé švédštiny je velmi těžko rozpoznatelné, o čem provokatér za doprovodu disko rytmů zpíval, nicméně ze závěru jeho produkce je patná parodie na nářky Cristiana Ronalda, jehož jméno také do mikrofonu zaznělo. Za takové popíchnutí by se určitě nemusel stydět ani Sepp Blatter.

Někteří Portugalci budou unavení

Stanice Rix FM následně umístila hlášku na své internetové stránky: „Doufáme, že někteří Portugalci budou dnes večer pěkně unavení."

Švédové v prvním utkání prohráli 0:1 a na svém stadiónu tak budou muset baráž otáčet ve svůj prospěch. „I když jsme prohráli, cítil jsem, že jsme odvedli celkem dobrou práci, nicméně se nám nepovedlo uhájit čisté konto. Doufám, že náš nejlepší zápas přijde teď v úterý," nechal se slyšet švédský obránce Mikael Antonsson.

Kouč Portugalců Paul Bento si žádné komplikace na severu Evropy nepřipouští. „Chceme držet míč a útočit. Bude důležité dát gól, ale je nám jasné, že ani to nemusí na úspěch stačit. Naší strategií je vyhrát tento zápas, musíme se plně soustředit a být připraveni i na nepříznivý vývoj utkání," přemítal Bento.

Reklama

Související témata: