Hlavní obsah

Náhradník Sakho byl hlavním strůjcem francouzského obratu

Paříž

Francouzský bek Mamadou Sakho prožil v úterní odvetě baráže o mistrovství světa s Ukrajinou největší chvíle fotbalového života. I když se na hřiště dostal jen díky tomu, že spoluhráč Laurent Koscielny pykal za červenou kartu z prvního duelu, byl hlavním strůjcem historického obratu. Nejprve premiérovým reprezentačním gólem otevřel skóre a pak se podílel i na brance na 3:0, která znamenala otočení výsledku po páteční prohře 0:2 a postup do Brazílie.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Francouzský bek Mamadou Sakho oslavuje svůj premiérový gól v reprezentaci.

Článek

Není divu, že po zápase Sakho zažíval euforii a téměř se neubránil slzám štěstí. "Jsou to neuvěřitelné pocity, ani nevím, jak to přesně popsat. Je úžasné v takhle důležitém utkání vstřelit svůj první reprezentační gól, ještě skvělejší ale je, že jsme to zvládli a postoupili do Brazílie," rozplýval se Sakho.

Svůj první gól v národním dresu si zřejmě nemohl schovat na příhodnější chvíli. V předešlých patnácti zápasech se brankově prosadit nedokázal, až v úterý na šestnáctý pokus se trefil a nastartoval velký francouzský obrat.

Jako stoper se ve 22. minutě dostal až na hrot útoku a z úhlu dorazil míč do sítě po střele Francka Ribéryho. "Byl jsem jen na správném místě," smál se třiadvacetiletý Sakho, který v létě zamířil z PSG do Liverpoolu. Svůj životní večer završil v 72. minutě, kdy v malém vápně vytvořil tlak na hostujícího Oleha Guseva a ten si dal vlastní gól.

"Fanoušci nás nenechali padnout"

Sakho si pochvaloval, že jeho tým od začátku úterní odvety šel za postupem a jako vůbec první v historii dokázal v baráži otočit dvougólovou ztrátu. "Byli jsme odvážní od úvodní minuty. Když všichni jdete za společným cílem, vidíte, co se stane. Po prvním utkání jsme se všichni museli zamyslet. Na Ukrajině nám to nevyšlo, ale byla to pro všechny velká výzva zkusit otočit skóre. A povedlo se," radoval se Sakho.

Velkou roli při senzačním obratu podle něj sehráli i fanoušci. "Bylo nádherné vidět, jak všichni Francouzi stojí za týmem. Fanoušci nás prostě nenechali padnout. Takovouhle atmosféru jsem asi ještě nezažil. Pojďme si to všichni užít," rozplýval se Sakho.

Reklama

Související témata: