Hlavní obsah

Z Ronalda udělali panenku voodoo, stejně to ale nepomohlo. Pepsi se navíc rychle omlouvala

Stockholm/Praha

Marně se snažili fotbalisté Švédska zvládnout baráž s Portugalci, na světový šampionát do Brazílie se nedostali, i když jim na pomoc přispěchal i takový gigant, jakou je společnost Pepsi. Ta totiž v den barážového střetnutí vyrukovala se sérií reklamních snímků, na nichž je největší portugalská hvězda Cristiano Ronaldo znázorněna jako panenka voodoo. Umístila je na svých facebookových stránkách a vyvolala tím takový poprask, že se hned druhý den musela hvězdě CR7 s hlubokou lítostí omluvit. Portugalským fanouškům pochopitelně také...

Foto: Sport.cz

Ronalda hodili na koleje, ale Švédové ho nepřejeli.

Článek
Fotogalerie

Ronaldo jako panenka voodoo plná jehel, Ronaldo rozdrcený plechovkou Pepsi, figurka fotbalisty v portugalském dresu a s nezbytnou sedmičkou přivázaná na železničních kolejích a doprovozená nápisem: Chystáme se projet po Portugalsku.

S těmito reklamními snímky vyrukovala Pepsi v den barážového duelu mezi Švédskem a Portugalskem na svých facebookových stránkách. Jasně že tím vyvolala spoustu hněvu a zloby mezi portugalskými fanoušky. Za pár hodin jich přes 115 tisíc na facebooku sdělovalo, že se nikdy v životě nápoje Pepsi nenapije.

Reakce, s níž Pepsi rozhodně nepočítala, vždyť portugalský trh je pro ni přímo zaslíbený. A to navzdory tomu, že sponzoruje největšího Ronaldova rivala - barcelonského Messiho. Když pak v úterním večeru Ronaldo hattrickem Švédy porazil a Portugalsku vystřílel postup na mistrovství světa, reakce gradovaly.

Pepsi okamžitě snímky ze svých stránek stáhla a Ronaldovi i portugalským fanouškům adresovala hlubokou omluvu.

„Omlouváme se všem, kteří se cítili uraženi, upřímně a hluboce se omlouváme Cristianu Ronaldovi a všem Portugalcům," píše se v oficiálním prohlášení.

Reklama