Hlavní obsah

Němci byli nejlépe střílejícím týmem kvalifikace fotbalového MS

Fotbalisté Německa se stali nejlépe střílejícím týmem kvalifikace mistrovství světa v Brazílii, která skončila ve čtvrtek v noci odvetným duelem mezikontinentální baráže mezi Uruguayí a Jordánskem. Svěřenci Joachima Löwa dali v deseti zápasech 36 branek, což je v průměru 3,6 gólu na utkání.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Stejný počet branek vstřelila v kvalifikaci Oceánie i Nová Kaledonie, potřebovala k tomu ale o zápas více. O gól méně má na kontě Argentina, další branku zpět je Nizozemsko. Výběr "tulipánů" figuruje za Německem na druhém místě v průměrném počtu gólu na utkání, na třetím příčce je Kaledonie, která na rozdíl od obou evropských celků na šampionát neprošla.

Česko dalo pouhých 13 branek

Český tým se v deseti duelech radoval z třinácti branek, což činí v průměru 1,3 gólu na zápas. Celkem dvanáct týmů nedokázalo v kvalifikaci ani jednou skórovat, z evropské části mezi ně patří Andorra. Celkem padlo v celé kvalifikaci 2286 gólů.

Další z evropských "trpaslíků" San Marino se stalo nejhorším týmem v počtu obdržených branek, inkasovalo v 54 případech. O třináct gólů méně dostaly Americké Panenské ostrovy, na třetím místě figuruje nejhorší celek jihoamerické kvalifikace Paraguay (31 branek). Češi inkasovali devětkrát. Bahamy jako jediné v průběhu kvalifikace nedostaly ani gól. Výběr souostroví v Karibiku ale odehrál jen dva duely s ostrovy Turks a Caicos s celkovým skóre 10:0, pak z kvalifikace kvůli nevyhovujícímu stadionu odstoupil.

Van Persie mezi kanonýry

Nejlepšími střelci kvalifikace byli Nizozemec Robin van Persie, Uruguayec Luis Suárez a Deon McCaulay z Belize. Všichni tři se trefili jedenáctkrát. V českém dresu dali dvě branky Tomáš Pekhart a Matěj Vydra. Nejvíce zápasů, dvacet, odehrály Panama a Jordánsko. Panama prošla třemi fázemi kvalifikace Severní a Střední Ameriky, Jordánsko dokonce absolvovalo čtyři fáze v Asii a mezikontinentální baráž. Sedm evropských celků sehrálo dvanáct duelů, 32 týmů se představilo jen ve dvou utkáních a hned vypadlo.

Nejtrestanější Yepes a Lugano

Nejtrestanějšími hráči kvalifikace jsou Kolumbijec Mario Yepes a Diego Lugano z Uruguaye, oba obdrželi sedm žlutých karet. Cristiano Ronaldo byl napomínaný pětkrát. Dvě červené karty posbírali Bulhar Svetoslav Djakov, Černohorec Savo Pavičevič a Morris Aggrey z Tanzánie.

Reklama