Hlavní obsah

VIDEO: Brazilské fotbalové šílenství má odstartovat životopisný film o legendě Pelém

Rio de Janeiro

Celá Brazílie věří, že na nadcházejícím fotbalovém šampionátu budou Kanárci slavit rekordní šestý triumf mistrů světa. Turnaj začíná v červnu, avšak už o měsíc dříve má v jihoamerické zemi odstartovat pravé fotbalové šílenství životopisným filmem o nejlepším hráči Brazílie všech dob, legendárním Pelém. Snímek se momentálně točí přímo v Rio de Janeiru.

V Brazílii se natáčí film o Pelém.Video: Reuters

 
Článek

Američtí tvůrci filmu hledali dva vhodné herce, kteří by hráli Pelého ve věku 10 a 17 let. Procestovali tři kontinenty, ale ideální kandidáty, kteří jsou brazilské legendě fyzicky podobní a mluví anglicky, našli až v samotném srdci Brazílie. Jeden z nich dokonce hraje za místní fotbalový klub v Riu.

Film má znázornit cestu, jak se z mladistvého Pelého stal historicky nejmladší hráč, který skóroval ve finále MS. To se Pelému povedlo v roce 1958 na šampionátu ve Švédsku, kde s Brazílií získal zlato.

Dnes třiasedmdesátiletý Edson Arantes do Nascimento, jak zní celé jméno brazilské hvězdy, se aktivně angažuje na přípravách brazilského šampionátu. V posledních měsících se však potýká s častými zdravotními problémy.

Reklama

Související témata: