Hlavní obsah

Na ohroženém stadiónu v Curitibě zavedou zvláštní opatření

Curitiba

Organizátoři fotbalového mistrovství světa v Brazílii zavedou zvláštní opatření při stavebních pracích na stadiónu v Curitibě, jemuž hrozí vyškrtnutí z programu šampionátu. FIFA dala pořadatelům lhůtu do 18. února, aby dokázali, že jsou schopni stadión dokončit do konce dubna či začátku května.

Foto: Stringer/brazil, Reuters

Dostavba Arény da Baixada v Curitibě má značný skluz.

Článek

Náměstek ministra sportu Luis Fernandes na tiskové konferenci uvedl, že kvůli Areně da Baixada bylo uvolněno navíc 39 miliónů realů (zhruba 327 miliónů korun). Byli najati noví manažeři, kteří budou dohlížet na dodržování časového rozvrhu, a uvažuje se o zavedení třísměnného provozu. "Za těchto opatření zvládneme stadión předat včas," uvedl Fernandes.

Na alarmující zpoždění prací v Curitibě se přišlo při úterní inspekční cestě zástupců FIFA. Stadión, na němž se mají hrát čtyři zápasy včetně duelu mistrů světa Španělů proti Austrálii, měl být hotový už v prosinci. Generální sekretář mezinárodní federace Jérome Valcke místní organizátory varoval, že mohou o šampionát přijít.

Stadión v hlavním městě státu Paraná měl původně stát 265 miliónu realů, nicméně náklady se už vyšplhaly o 23 procent na 326 miliónů.

Reklama

Související témata: