Hlavní obsah

Zničený a zoufalý Tévez nepojede na MS. S Messim žádný problém nemám, naříká

Zdaleka nejpřekvapivější nominaci na blížící se světový šampionát do Brazílie v noci na středu udělal trenér argentinských fotbalistů Alejandro Sabella. Zatímco všichni protivníci Albiceleste berou na MS své klíčové hráče, Sabella do třicetičlenného předběžného kádru nenominoval hvězdu Juventusu Carlose Téveze. A pominout druhého nejlepšího argentinského střelce v letošních statistikách je i v Buenos Aires považováno za velký luxus. „Jsem z toho opravdu zoufalý,“ neskrýval třicetiletý Carlitos své zklamání.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Trhni si! Jakoby Carlos Tévez (vlevo) vzkázal argentinskému trenérovi Sabellovi.

Článek
Fotogalerie

Kouč Argentinců Sabella oporu Staré dámy přehlíží už třetím rokem po sobě, po svém příchodu k týmu v roce 2011 Téveze ani jednou nenominoval. Nikdy navíc nepodal bližší vysvětlení.

Většina fanoušků Albiceleste se však nevzdávala naděje, že Carlitose na šampionátu nakonec uvidí. Dokonce uspořádali protestní pochod v ulicích Buenos Aires, kterého se zúčastnilo téměř 10 tisíc lidí.

Poslední šance ale zhasla, když Sabella v noci na středu nominoval třicet hráčů, z nichž nejpozději do 2. června vybere konečnou třiadvacítku fotbalistů, kteří odcestují do Brazílie. Tévez chybí, naopak v nominaci překvapivě figurují například Franco di Santo z Brém, Fabián Rinaudo z Catanie nebo hráč Celty Vig Augusto Fernández, který se o víkendu zranil a není jasné, za jak dlouho se zotaví. V týmu nejsou ani záložníci Javier Pastore z PSG nebo Nicolas Gaitán z Benfiky Lisabon...

„Musel jsem udělat těžké rozhodnutí. Chápu, jak se cítí všichni hráči, kteří se na šampionát nedostali," tvrdil Sabella. Případ Tévez ale blíže nekomentoval. Třicetiletý útočník je přitom s Lionelem Messim dlouhodobě nejlepším útočníkem, kterého Argentina má. Letos Tévez dotáhl turínský Juventus k mistrovskému titulu, v pořadí třetímu v řadě. V Serii A nastřílel celkem 19 gólů. Lepší byl letos z Argentinců jen Messi.

Nominovaní argentinští útočníci v letošní ligové sezóně:
Lionel Messi (Barcelona)30 zápasů/28 gólů (6 z penalt)
Carlos Tévez (Juventus)33 zápasů/19 gólů (1 z penalty)
Sergio Agüero (Manchester City)23 zápasů/17 gólů
Rodrigo Palacio (Inter Milán)37 zápasů/17 gólů
Gonzalo Higuaín (Neapol)32 zápasů/17 gólů (4 z penalt)
Ezequiel Lavezzi (PSG)31 zápasů/8 gólů
Franco di Santo (Brémy)23 zápasů/4 góly

Spory s Messim? Jen výmysl novinářů

Tévez i přes dlouhou absenci věřil, že se v národním týmu nakonec objeví. Titul mistra světa mu totiž v jeho bohaté sbírce trofejí a individuálních ocenění stále chybí. Místo toho prožil velké zklamání.

„Jsem zničený, vážně zoufalý. Sabella mi nezavolal, nikdy nic nevysvětlil. Reprezentace je můj život, navíc mě chtěli i fanoušci... Teď budu muset čekat další čtyři roky na revanš," hlesl v rozhovoru pro deník Olé.

Třicetiletý útočník připustil, že za rozhodnutím trenéra mohou být také argentinští novináři. „Velkým problémem je, že se tu neustále psalo, že Argentina je Messi, nebo Tévez. Jenže to vůbec není pravda. Mezi námi nikdy nebyl žádný problém, nevím, kde se ty spekulace vzaly," narážel Tévez na časté desinformace to tom, že s hvězdou Barcelony nemá ideální vztah. „Je to nesmysl. Známe se už od dětství, dosáhli jsme spolu velkých věcí a nikdy jsme si nic nezáviděli. Jsme přátelé," uzavřel Tévez.

Argentina zahájí světový šampionát 16. června o půlnoci SELČ na stadiónu Maracaná soubojem s nováčkem Bosnou a Hercegovinou. Ve skupině F se ještě utká s Íránem a Nigérií.

Měl být Carlos Tévez součástí argentinského týmu na světový šampionát?
Ano
93,7 %
Ne
6,3 %
Celkem hlasovalo 8885 čtenářů.

Reklama

Související témata: