Hlavní obsah

Nesrovnávejte mě s Maradonou, prosí před blížícím se šampionátem božský Messi

Barcelona/Praha

Nezastírá, že věčné srovnávání s božím krajanem Maradonou mu sice lichotí, ale zároveň mu cuchá nervy. Zvláště teď, kdy se světový šampionát v Brazílii kvapem blíží. „Kompliment je to moc pěkný, ale zatím ho nemohu akceptovat. Určitě ne do chvíle, než s Argentinou vyhraju Světový pohár jako on,“ ohradil se Lionel Messi poté, co s Barcelonou dohodl na dalším prodloužení smlouvy, která má být datována až do roku 2019.

Foto: Albert Gea, Reuters

Messi už je na srovnávání s Maradonou alergický....

Článek

Pochopitelně že je na něho vyvíjený enormní tlak. Teď, kdy by měl Barceloně pomoci v sobotním velkém finále La Ligy porazit vedoucí Atlético a zajistit jí tak titul, jenže se už zdál ztracený, stejně jako v dnech a týdnech následujících, kdy na Messim bude viset celá Argentina.

Božský Messi by se měl stát jejím spasitelem. Na něm bude, aby dovedl argentinskou reprezentaci na světovém šampionátu v Brazílii k titulu mistra světa. Maradona to v šestaosmdesátém v Mexiku dokázal, když dovedl Argentinu pěti vstřelenými góly ke zlatu, teď se totéž čeká od Messiho.

„Doufám, že to mohu dokázat, dokonce věřím, že by k tomu mohlo dojít už letos v létě, ale do té doby mě s Maradsonou nesrovnávejte a nemluvte o mě jako o nejlepším," prosí Messi. „Srovnání s Maradonou je velice pěkným komplimentem, ale ještě ho nemohu akceptovat," brání se.

„On toho udělal pro národní mužstvo Argentiny moc a moc. A žádný hráč nemůže být považován za stejně skvělého, dokud nevyhraje Světový pohár, jako on," připomíná, že on už startoval na dvou šampionátech, ale na rozdíl od Maradony se titulu mistra světa ještě nedočkal.

Letos ho čeká třetí pokus. „Ale já přece vždy říkal, že na hodnocení toho, čeho jsem v životě a fotbalové kariéře dosáhl, bude čas, až odejdu do důchodu. A zatím v něm nejsem. Proto je teď pro mě důležité, abych se neustále zlepšoval a vyhrával. S Barcelonou, stejně jako s Argentinou," poznamenal šestadvacetiletý Messi nastupující pochopitelně stejně jako Maradona s desítkou na dresu.

Reklama

Související témata: