Hlavní obsah

Vedro jako v pralese. Nabalení Angličané simulují podmínky brazilského šampionátu

Burton upon Trent

Tak moc se touží připravit na svůj zahajovací zápas světového šampionátu v Brazílii, až jsou nuceni použít netradiční metody. Angličtí fotbalisté sehrají svůj první duel proti Itálii v Manausu, tedy hlavní metropoli státu Amazonas, a proto se snaží jakkoliv přizpůsobit tamní vedrům a nezvykle vlhkému klimatu. Na soustředění v centrální Anglii proto trénují navlečení do několika vrstev.

Foto: Phil Noble, Reuters

Angličtí útočníci Daniel Sturridge (vpravo) a Wayne Rooney during během tréninku v St. George's Parku simulovali podmínky, které je čekají v Amazonii.

Článek

"Nikdo z nás neví, jaké to v tom vedru bude, jaká bude vlhkost. Zkoušíme různé věci, abychom se na to alespoň trochu připravili," prohlásil obránce Glen Johnson.

Angličtí fotbalisté trénovali už na prvním přípravném kempu v portugalském Algarve, kde se průměrné květnové teploty pohybují kolem 20 stupňů, navlečení jako v zimě. Na sobě měli podvlíkačky, tepláky, tričko, mikinu, bundu a rukavice. Kdo chtěl, mohl si vzít i čepici. "Bylo to nepohodlné, dost těsné," řekl Johnson.

Závěrečnou fázi přípravy Angličané absolvují na Floridě, kde chtějí 13 dní před úvodním duelem šampionátu s Itálií využít slunečné počasí. V Manausu, který leží v srdci amazonského deštného pralesa, se v této roční době pohybují průměrné teploty kolem 31 stupňů a vlhkost vzduchu dosahuje extrémních 95 procent.

Reklama

Související témata: