Hlavní obsah

VIDEO: Podezření! Sázky? Gólman si v přípravném zápase před MS hodil míč do brány

Londýn

Ten zápas byl divný už před začátkem. A podezření, že se děje cosi nepravého, samotný fotbalový souboj na trávníku moc nevyvrátil. Nigerijský brankář Austin Ejide si dal málo vídaný vlastní gól. Je pravda, že to bylo i díky nedovolenému zákroku útočícího Skota, ale na první pohled vypadala situace tak, že gólman snad opravdu měl zájem na tom, aby míč skončil ve vlastní síti. Pohyb jeho ruky byl hodně zvláštní. Ještě většího podezírání třicetiletého brankáře izraelského Hapoelu Be´er Sheva nakonec ušetřil sudí, který viděl faul protivníka.

Podezřelý zásah nigerijského brankáře

 
Článek

Je pozoruhodné, že britský Národní kriminální úřad (NCA) se už před výkopem zápasu, který se hrál na stadiónu Fulhamu v Londýně, zabýval podezřením, že by mohlo dojít k nepatřičnému  ovlivnění. Informaci, s níž přišel list Daily Telegraph, potvrdila Skotská fotbalová federace.

Policie čenichala, zřejmě se rýsovalo možné napojení aktérů zápasu do sázkového provozu, žádné další vyjádření ale na svět nepřišlo a v této atmosféře se oba týmy pustily do boje, který skončil nerozhodně 2:2.

Neuznaný vlastňák padl ve 33. minutě za stavu 1:0 pro Skoty. Nigerijci ještě do poločasu vyrovnali, skórovali i po pauze, ale do své brány. Tentokrát ale vlastňák  platil. Vypadal nezávadně, i když Afričané se bránili poněkud krkolomně. Sami nakonec vyrovnávali na konečných 2:2 v 90. minutě.

Reklama

Související témata: