Hlavní obsah

Anglie - Peru 3:0Angličané v přípravě na MS smetli Peru, Španělé se trápili s Bolívií

Aktualizováno

Fotbalisté Anglie porazili v pátečním přípravném utkání před mistrovstvím světa Peru hladce 3:0. Naopak úřadující mistři světa ze Španělska se dlouho trápili s Bolívií, svěřence kouče Del Bosqueho nakonec spasil až přísný pokutový kop a gól Fernanda Torrese.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Fernando Torres oslavuje svůj gól z pokutového kopu v přípravě proti Bolívii, která se hrála na sevillském stadiónu Ramóna Sáncheze Pizjuana.

Článek
Fotogalerie

Španělsko, kterému v pátečním duelu v Seville chyběli finalisté Ligy mistrů z Atlétika a Realu Madrid, nedokázalo v prvním poločase nic vymyslet proti dobře zorganizované bolivijské obraně a prakticky si nevytvořilo vážnější příležitost.

Z matného výkonu pomohla výběru La Furia Roja až sporná penalta. Jeden z bolivijských obránců strčil ve vápně Santiho Cazorlu a rozhodčí nařídil pokutový kop, který v 51. minutě proměnil útočník Fernando Torres. Pojistku přidal těsně před koncem střídající barcelonský záložník Andrés Iniesta.

Anglickou reprezentaci poslal ve Wembley do vedení v prvním poločase technickou střelou útočník Liverpoolu a nejlepší hráč zápasu Daniel Sturridge. Po změně stran se ještě prosadili stopeři Cahill s Jagielkou. Albion sehrál duel v takřka nejsilnější možné sestavě, kouč Hodgson si vyzkoušel rozestavení 4-2-3-1, které nachystal právě pro MS v Brazílii.

Anglie vstoupí do šampionátu v noci na neděli 15. června v amazonském Manausu proti Itálii. Albion čekají před závěrečným turnajem ještě dvě přípravy s Ekvádorem a Hondurasem. Španělé se utkají se Salvadorem.

Přípravná utkání účastníků fotbalového MS:
Washington: Honduras - Turecko 0:2 (0:0)
Branky: 70. Mevlüt, 83. Caner.
Hartberg (Rakousko): Írán - Angola 1:1 (0:1)
Branky: 56. Ansárífárd - 42. Cussanda.
Lucern: Švýcarsko - Jamajka 1:0 (0:0)
Branka: 84. Drmic.
Londýn: Anglie - Peru 3:0 (1:0)
Branky: 32. Sturridge, 65. Cahill, 70. Jagielka.
Sevilla: Španělsko - Bolívie 2:0 (0:0).
Branky: 51. z pen. Torres, 84. Iniesta.
Další zápasy:
Jerez: Saúdská Arábie - Gruzie 0:2 (0:1)
Branky: 45. Okriašvili, 71. Dvališvili.
Rieti (Itálie): Makedonie - Katar 0:0
Innsbruck: Rakousko - Island 1:1 (1:0)
Branky: 28. Sabitzer - 46. Sigthorsson.

Reklama

Související témata: