Hlavní obsah

Německo - Kamerun 2:2Němci v přípravě na MS remizovali s Kamerunem, Belgičané zdolali Švédy

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Německa remizovali v přípravném utkání před blížícím se mistrovství světa v Brazílii s Kamerunem 2:2. Vítězství si naopak připsali hráči Spojených států amerických, jeden ze soupeřů Německa ve skupině G. Američané zvítězili nad Tureckem 2:1. Výhru zaznamenali také Belgičané, kteří zdolali domácí Švédsko 2:0.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Němec Thomas Müller (vlevo) sleduje Henriho Bedima z Kamerunu, jak zpracovává míč v přípravném utkání před MS v Brazílii.

Článek

Němci v Mönchengladbachu s africkým celkem hráli dlouho bez branek, v 62. minutě ale brankáře Romana Weidenfellera prostřelil Samuel Eto'o. Odpověď domácích přišla už za čtyři minuty z hlavy Thomase Müllera a brzy po asistenci Lukase Podolského zvrátil skóre snadnou trefou do prázdné branky André Schürrle.

Remízu nicméně africkému celku, který se na mistrovství světa utká ve skupině s domácí Brazílií, Chorvatskem a Mexikem, zajistil v 78. minutě střelou na zadní tyč útočník Mohuče Eric Choupo-Moting.

Američané doma nad Turky vedli od 26. minuty po trefě Fabiana Johnsona, sedm minut po přestávce pojistil náskok svěřenců německého kouče Jürgena Klinsmanna záložník Clint Dempsey. Za soupeře snižoval až v poslední minutě z pokutového kopu Selcuk Inan.

Vítězství Belgičanům zařídili fotbalisté působící v anglické Premier League. Skóre otevřel Romelu Lukaku, který odehrál sezónu v Evertonu, ale kmenově je hráčem Chelsea. Za tu hraje i střelec druhého gólu Belgie Eden Hazard. V dresu Seveřanů do utkání nezasáhl kvůli zranění kanonýr Zlatan Ibrahimovic.

Francie v Nice na poslední chvíli získala vedení nad Paraguayí, když se osm minut před koncem trefil útočník San Sebastianu Antoine Griezmann, jenže Jihoameričané stihli ještě odpovědět. Víctor Cáceres minutu před koncem srovnal na konečných 1:1.

Přípravná fotbalová utkání účastníků MS:
Buenos Aires: Kolumbie - Senegal 2:2 (2:0)
Branky: 12. Gutiérez, 45. Bacca - 47. Konaté, 52. N'Doye
Harrison: USA - Turecko 2:1 (1:0)
Branky: 26. Johnson, 52. Dempsey - 90. Inan z pen.
Mönchengladbach: Německo - Kamerun 2:2 (0:0)
Branky: 66. Müller, 71. Schürrle - 62. Eto'o, 78. Choupo-Moting.
Stockholm: Švédsko - Belgie 0:2 (0:1)
Branky: 34. Lukaku, 78. Hazard.
Nice: Francie - Paraguay 1:1 (0:0)
Branky: 82. Griezmann - 89. Cáceres.
Ostatní zápasy:
Bridgeview (USA): Panama - Srbsko 1:1 (0:1)
Branky: 60. Gómez - 25. Ivanovič.

Reklama

Související témata: