Hlavní obsah

Brazílie - Panama 4:0Brazilci lehce zvládli přípravný duel před MS

Goiania
Aktualizováno

Fotbalisté Brazílie porazili ve svém úvodním přípravném zápasu před domácím mistrovství světa v městě Goiania 4:0 Panamu. Branky pořadatele blížícího se šampionátu vstřelili před přestávkou Neymar a Dani Alves a v druhé půli Hulk a střídající Willian.

Foto: Ueslei Marcelino, Reuters

Neymar se proti Panamě v přípravě na MS zapsal mezi brazilské střelce.

Článek
Fotogalerie

Brazilce, kteří budou v domácím prostředí chtít zaútočit na šestý titul mistrů světa, ještě čeká páteční generálka proti Srbsku. Do turnaje svěřenci trenéra Luize Felipe Scolariho vstoupí ve čtvrtek 12. června v Sao Paulu utkáním proti Chorvatsku.

Svou generálku před odletem do Brazílie už mají za sebou Švýcaři, kteří díky gólům Stephana Lichtsteinera a Xherdana Shaqiriho v závěru porazili v Bernu 2:0 Peru.

Bosna opět vyhrála

Znovu se dařilo i jedinému nováčkovi na MS Bosně a Hercegovině. Po sobotním vítězství nad Pobřežím slonoviny si Bosňané na neutrální půdě v Chicagu poradili i s Mexikem, které porazili po gólu útočníka Izeta Hajroviče 1:0.

Bosna v prvním poločase v Chicagu před 60 tisíci převážně mexických fanoušků dominovala. Mimořádně aktivní byl útočník Manchesteru City Edin Džeko, jenž vyslal v úvodní desetiminutovce na branku soupeře tři střely. V závěru naopak podržel tým z Balkánu gólman Asmir Begovič, jenž vytáhl parádní zákroky proti hlavičce Francisca Rodrígueze a dalekonosné střele Miguela Ponceho.

Bosňané zahájí svou premiérovou účast na MS v pondělí 16. června duelem s Argentinou, Mexičané ještě tuto sobotu absolvují generálku proti Portugalsku.

Historický úspěch trpaslíka

Rok po přijetí za člena Evropské fotbalové unie se Gibraltar dočkal prvního vítězství. V pátém mezistátním zápase v portugalském Faru zdolal Maltu 1:0. Strůjcem historické výhry se stal útočník Kyle Casciaro, který utkání rozhodl gólem v 66. minutě.

Nejmladší a nejmenší členský stát UEFA, který má jen 600 registrovaných fotbalistů, zahájil své účinkování na mezinárodní scéně loni v listopadu překvapivou remízou 0:0 se Slovenskem. Další nerozhodný výsledek (1:1) uhrál minulý týden s Estonskem. Mezitím podlehl stejnému soupeři 0:4 a s Faerskými ostrovy prohrál 1:4.

Přípravná fotbalová utkání účastníků MS:
Tampa (USA): Kostarika - Japonsko 1:3 (1:0)
Branky: 31. Ruíz - 60. Endo, 80. Kagawa, 90.+2 Kakitani
Bern: Švýcarsko - Peru 2:0 (0:0)
Branky: 78. Lichtsteiner, 84. Shaqiri
Goiania: Brazílie - Panama 4:0 (2:0)
Branky: 27. Neymar, 40. Dani Alves, 46. Hulk, 73. Willian
Chester (USA): Řecko - Nigérie 0:0
Chicago (USA): Mexiko - Bosna a Hercegovina 0:1 (0:1)
Branka: 41. Hajrovič.
Faro (Portugalsko): Gibraltar - Malta 1:0 (0:0)
Branka: 66. Casciaro

Reklama

Související témata: