Hlavní obsah

Anglie - Ekvádor 2:2Angličtí fotbalisté jen remizovali s Ekvádorem, Italové se výhry nedočkali ani s Lucemburskem

Miami/Perugia

Angličtí fotbalisté v kombinované sestavě remizovali v Miami s Ekvádorem 2:2. Oba týmy dohrávaly v deseti poté, co v 79. minutě byl za ostrý skluz vyloučen Raheem Sterling a červenou kartu dostal také Antonio Valencia z Manchesteru United, který anglického obránce chytil pod krkem. Hodně rozpačitě se rozloučili také Italové se svými fanoušky před odletem na mistrovství světa, když v přípravném utkání s Lucemburskem jen remizovali 1:1. Svěřencům kouče Cesareho Prandelliho se nepovedlo zvítězit už v sedmém zápase za sebou. Naposledy vyhráli loni v září v Turíně v kvalifikaci mistrovství světa nad českou reprezentací 2:1.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Wayne Rooney (vlevo) v dresu anglické reprezentace bojuje v přípravném utkání v Miami o míč s Juanem Carlosem Paredesem z Ekvádoru.

Článek

V duelu v Perugii poslal italský celek před zraky 24 tisíc fanoušků do vedení v deváté minutě Claudio Marchisio. Až 112. tým žebříčku FIFA vyrovnal pět minut před koncem, kdy se prosadil hlavou po rohovém kopu Maxime Chanot. Lucemburčané si spravili chuť po předchozím debaklu 1:5 s Belgií.

Zápas Alžírska s Rumunskem v Ženevě byl v závěru prvního poločasu na víc než čtvrt hodiny přerušen poté, co fanoušci naházeli na hřiště petardy a láhve. Alžírský kouč Vahid Halilhodžič je pak vyzval ke klidu. Týmy nejprve dohrály dvě minuty z první půle a pak si jen vyměnily strany a ihned zahájily druhý poločas. Fandové začali zakázanou pyrotechnikou slavit první gól Alžírska ve 22. minutě, africký účastník MS nakonec zvítězil 2:1.

Arjen Robben zařídil vítězství Nizozemska nad Walesem 2:0, když první gól dal a druhý připravil pro střídajícího Jeremaina Lense.

Přípravná fotbalová utkání účastníků MS:
Ženeva: Alžírsko - Rumunsko 2:1 (1:1)
Branky: 22. Bentaleb, 66. Súdání - 28. Chipciu.
Amsterdam: Nizozemsko - Wales 2:0 (1:0)
Branky: 32. Robben, 76. Lens.
Perugia: Itálie - Lucembursko 1:1 (1:0)
Branky: 9. Marchisio - 85. Chanot.
Miami: Ekvádor - Anglie 2:2 (1:1)
Branky: 8. Valencia, 70. Arroyo - 29. Rooney, 51. Lambert. ČK: 79. Valencia - 79. Sterling.
Ostatní zápasy:
Budapešť: Maďarsko - Albánie 1:0 (0:0)
Branka: 82. Priskin z pen.
Reykjavík: Island - Estonsko 1:0 (0:0)
Branka: 54. Sigthórsson z pen.

Reklama