Hlavní obsah

Dobrá zpráva pro Portugalce! Ronaldo se zapojil do tréninku

Newark

Fotbalové Portugalsko je na nohou a bedlivě sleduje zdravotní stav své opory Cristiana Ronalda. Hráč Realu Madrid měl problémy s poraněným stehnem a zánětem šlachy v levém koleni, ty však překonal a na soustředění v New Jersey se v sobotu zapojil do plného tréninku s celým týmem. Portugalcům však chybí zraněný stoper Pepe.

Foto: Eduardo Munoz, Reuters

Cristiano Ronaldo se v sobotu v New Jersey zapojil do tréninku portugalské reprezentace.

Článek

Devětadvacetiletý ofenzivní záložník či útočník se potýkal se zdravotními problémy už na konci klubové sezóny a dlouho se spekulovalo o tom, že 16. června nestihne úvodní zápas Portugalska v základní skupině MS proti Německu. Dokonce se hovořilo o tom, že hvězdu zaklel ghanský šaman.

V sobotu ale vydali Portugalci prohlášení, že Ronaldo absolvoval celou tréninkovou jednotku bez obtíží. Předtím absolvoval převážně individuální cvičení. "Je to dobrá zpráva, nicméně ještě uvidíme, jak na tom bude v dalších dnech," řekl portugalský kouč Paulo Bento. S týmem už je také Raul Meireles, středopolař Fenerbahce měl problémy se stehenním svalem.

Naopak Bento nemůže v těchto dnech vidět v akci obránce Pepeho, který si zranil lýtko. Zadák Bílého baletu proto dostal individuální program, do startu světového šampionátu se však stihne uzdravit. Portugalce čeká v úterý v New Jersey poslední příprava před MS, utkají se s Irskem. Příští pondělí je v Salvadoru čeká úvodní zápas turnaje proti Německu.

Reklama

Související témata: