Hlavní obsah

Kamerunci znovu řešili peníze. Eto´o a spol. kvůli sporu o prémie odmítli odletět na fotbalové MS

Aktualizováno

Kamerunští fotbalisté odmítli těsně před odletem odcestovat na mistrovství světa do Brazílie kvůli sporu o prémie. Německý trenér týmu Volker Finke později uvedl, že se problém povedlo vyřešit. Mužstvo kolem hvězdného útočníka Samuela Eto'a se na turnaj vydalo se zhruba dvanáctihodinovým zpožděním.

Foto: Facebook

Útočník Kamerunu Samuel Eto'o.

Článek

Spor o odměny se táhl delší dobu a fotbalisté kvůli němu prý hrozili také bojkotem přípravného zápasu s Německem před týdnem. S vedením svazu se zástupci fotbalistů nakonec dohodli, že dostanou za start na MS na hlavu o 5,8 miliónu kamerunských franků víc (zhruba 250 tisíc korun) oproti původním 50 miliónům.

"Všechno je v pořádku," uvedl mluvčí kamerunského svazu Laurcene Fotso a dodal, že federace si na zaplacení bonusů musela půjčit. "Ty peníze dostaneme od FIFA tři měsíce po skončení šampionátu. Takže jsme si museli vzít půjčku, abychom uspokojili hráče," dodal.

Situace se vyhrotila v neděli ráno, kdy měla výprava odletět z Yaoundé speciálem, který jí poskytl prezident Paul Biya. Místo toho fotbalisté zůstali na hotelu.

"Kamerun samozřejmě na mistrovství světa bude. Dohoda už je uzavřena, ještě dneska do Brazílie odletíme. V Africe to tak zkrátka chodí, že to jednání někdy trvá déle," řekl kouč Finke televizní stanici Sport1. Jeho svěřenci vstoupí do turnaje v pátek zápasem proti Mexiku.

Podobný spor řešili kamerunští hráči i před mistrovství světa v roce 2002. Před osmi lety v Německu dokonce fotbalisté jiného afrického státu Toga hrozili kvůli prémiím bojkotem zápasu přímo v průběhu turnaje.

Reklama

Související témata: