Hlavní obsah

Bosně zřejmě bude proti Argentině chybět Salihovič

Guaruja

Fotbalisté Bosny a Hercegoviny se zřejmě budou muset v úvodním zápase na mistrovství světa proti Argentině obejít bez Sejada Salihoviče. Devětadvacetiletý záložník či levý bek bundesligového Hoffenheimu si na tréninku poranil stehenní sval. Zdravotní problémy má i honduraský kanonýr Carlo Costly, který si z tréninku odnesl zranění kotníku. K prvnímu zápasu by však měl být připraven.

Foto: Scott Rovak, Reuters

Bosenský fotbalista Sejad Salihovič (vlevo) se zdraví s útočníkem Pobřeží slonoviny Didierem Drogbou.

Článek

Salihovič dnes zahájil s Bosnou trénink, ale musel z něj předčasně odstoupit a odjet na vyšetření do nemocnice. To odhalilo, že má silně pohmožděný sval. Trenér Safet Sušič tak zřejmě bude muset udělat změnu v základní sestavě, ve které hrál Salihovič v posledních zápasech na levém kraji obrany. Šanci nejspíš dostane Sead Kolašinac.

Veseleji vypadá situace kolem nejlepšího střelce honduraské reprezentace Costlyho. Ten si sice na tréninku při srážce se spoluhráčem poranil levý kotník, ale na nedělní zápas s Francií má být v pořádku.

"Není to nic vážného. Sám mi řekl, že je to v pořádku a cítí se dobře. Bude moci hrát," řekl mluvčí výpravy Edwin Banegas. Případná absence 190 centimetrů vysokého útočníka Realu Espaňa by byla pro Hunduras velkou ranou. Costly dal v 70 zápasech 31 gólů. Kvůli zranění přišel už o šampionát před čtyřmi roky.

Kdo vyhraje fotbalové MS v Brazílii?
Brazílie
19 %
Argentina
11 %
Německo
23,6 %
Španělsko
9,9 %
Itálie
2 %
Uruguay
4,6 %
Francie
1,5 %
Nizozemsko
3,6 %
Belgie
10,2 %
Chile
1,8 %
Anglie
4,3 %
Portugalsko
4,4 %
některý z afrických států
1,2 %
některý z asijských zástupců
1 %
někdo jiný
1,9 %
Celkem hlasovalo 27149 čtenářů.

Reklama

Související témata: