Hlavní obsah

Fred by měl za nahranou penaltu pykat, míní jeho bývalý spoluhráč

Natal

Přifilmovaný pád brazilského fotbalisty Freda, po kterém nařídil sudí v zahajovacím utkání světového šampionátu proti Chorvatům spornou penaltu, vyvolal mnoho negativních reakcí. S kritikou přišel i bývalý Fredův spoluhráč z Lyonu francouzský útočník Loic Rémy, podle něhož by se mělo takové simulování trestat.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Brazilec Fred (ve žlutém dresu) se ocitá na zemi po souboji s obráncem Dejanem Lovrenem (vpravo).

Článek

"Udělal to dobře, praštil sebou ve správný moment. Vůbec to nebyl faul, (Chorvat Dejan) Lovren ho na zem nepovalil," řekl ve čtvrtek novinářům v Brazílii Rémy, který s Fredem hrával v Lyonu v letech 2006 až 2008.

"Byly v tom Fredovy zkušenosti, je důležité spadnout ve správný čas. Podle mě by hráči měli být za tento druh nesportovního chování trestáni," dodal Rémy.

Lovren se Freda zlehka dotkl a domácí útočník poté svůj pád přihrál. Chorvatský obránce se po penaltovém verdiktu velmi zlobil a prohlásil, že "pohár mohou dát Brazílii rovnou".

Brazilci z pokutového kopu vstřelili vítězný gól, Chorvati ale japonskému sudímu Juičimu Nišimurovi vyčítali i neuznanou vyrovnávací trefu po údajném faulu na brazilského brankáře a neodpískaný zákrok před třetí brankou domácího týmu.

Reklama

Související témata: