Hlavní obsah

Jasná penalta, tvrdí Brazilec Fred o zákroku na svou osobu

Teresopolis

Brazilský fotbalista Fred tvrdí, že japonský sudí Juiči Nišimura odpískal ve čtvrtečním zahajovacím duelu světového šampionátu penaltu po jeho souboji s Chorvatem Dejanem Lovrenem správně. Domácí útočník odmítl, že by situaci přihrál, soupeřův obránce ho prý udeřil do ramene, a proto upadl.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Penalta! Rozhodčí Nišimura nařizuje sporný pokutový kop po kontaktu chorvatského beka Lovrena s útočníkem Brazílie Fredem.

Článek

"Byla to jasná penalta. Neexistují větší či menší penalty, prostě penalta," řekl Fred prostřednictvím videa, která zveřejnila brazilská fotbalové asociace.

Přestože opakované záběry ukázaly, že kontakt s Lovrenem byl minimální, Fred tvrdí, že střet nešlo ustát. "Kontroloval jsem míč a chystal jsem se otočit, když přišel úder na mé levé rameno," uvedl.

"Hodně lidí řeklo, že to penalta nebyla, ale já už jsem se pak nemohl dostat k balónu, ztratil jsem balanc a upadl. Nejsem typem hráče, který by pokaždé padal," dodal Fred.

Brazilský útočník tvrdí, že FIFA před šampionátem upozorňovala všechny týmy, že rozhodčí budou zvlášť pozorní k zákrokům v pokutovém území. "FIFA vyslala své zástupce ke všem hráčům z každého týmu a všem bylo řečeno, že držení ve vápně se nebude tolerovat, že se za to budou pískat penalty," podotkl Fred.

Brazílie i díky penaltě porazila Chorvatsko 3:1.

Reklama

Související témata: