Hlavní obsah

Modrič unikl proti Brazílii vážnému zranění, oddechli si Chorvaté. Také Buffon by měl proti Anglii nastoupit

Aktualizováno

Fotbalisté Chorvatska ještě těžko rozdýchávají kontroverzní prohru 1:3 v úvodním utkání světového šampionátu proti domácí Brazílii, přesto mají alespoň nějaký důvod k radosti. Vyšetření v nemocnici vyvrátila možnost, že Balkánci přišli v zápase proti Kanárkům kromě respektu také o největší hvězdu Luku Modriče. Italové zase před napjatě očekávaným duelem proti Anglii potvrdili zdravotní potíže gólmanské jedničky Gianluigiho Buffona. Poraněný sval vyléčil před úvodním zápasem proti Japonsku také hvězdný Yaya Touré z Pobřeží slonoviny.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Luka Modrič (vpravo) z Chorvatska v nefotbalové pozici po nevybíravém zákroku Brazilce Luize Gustava v otevíracím zápase světového šampionátu.

Článek

Stejně jako Modrič by ale italská brankářská legenda neměla chybět v žádném soutěžním zápase. Ten první čeká Jihoevropany v odvetě čtvrtfinále posledního ME dnes proti Anglii a Buffon bude podle posledních zpráv připraven zaujmout své místo mezi třemi tyčemi.

„Má to lehce, ale opravdu lehce podvrknuté. Léčíme ho, ale není to nic vážného," komentoval trenér Cesare Prandelli lehké poranění kotníku svého svěřence z pátečního tréninku. Pokud by však Buffon nakonec opravdu nemohl nastoupit, či by se jej rozhodl Prandelli z nějakého důvodu pro jistotu šetřit, má italský lodivod ještě k dispozici Salvatora Siriga z Paris St. Germain a Mattiu Perina z Janova.

Šestatřicetiletý Buffon se představí už na pátém mistrovství světa v kariéře, čímž vyrovná rekord Němce Lothara Matthäuse a Mexičana Antonia Carbajala.

Modrič bude na zápas s Kamerunem fit

Zatímco Italy ostrý start do turnaje v Brazílii teprve čeká, Chorvaté už mají první zápas ve skupině A za sebou. Po velmi nevydařeném výkonu japonského sudího Juičiho Nišimury prohráli svěřenci Nika Kovače s Kanárky 1:3, a to navíc sami vedli. Z utkání zamířila navíc do nemocnice největší hvězda týmu Luka Modrič.

„Zůstává  v El Salvadoru. Výsledky vyšetření se teprve dozvíme. V zápase s Brazílií dostal obrovskou ránu do nohy,“ vysvětloval v pátek novinářům Kovač. O 24 hodin později jsou temné mraky nad Chorvatskem rozehnány a nad oblíbenou dovolenkovou destinací opět vysvitlo Slunce. „Nejedná se o zlomeninu ani poškozený vaz,“ potvrdil národní fotbalový svaz s tím, že by se Modrič měl v neděli zapojit zpátky do tréninku. Pro klíčový duel na MS proti Kamerunu o tři dny později by měl být záložník Realu Madrid zcela fit.

Sloni mohou spoléhat na Yayu Tourého

Také trojnásobný nejlepší fotbalista Afriky Yaya Touré se stihl dát dohromady před prvním duelem Pobřeží slonoviny na šampionátu. Slony čeká dnes v noci ostrý start to skupiny C proti Japonsku.

Záložník Manchesteru City si v dubnu poranil zadní stehenní sval a s problémem se potýkal i během přípravy na šampionát. Vynechal všechna přátelská utkání, proti asijskému soupeři už by ale měl národnímu týmu pomoci.

„Všichni moji hráči jsou připraveni nastoupit. Máme sice několik zdravotních problémů a ne každý hráč je na tom stoprocentně, ale všichni mohou hrát," potvrdil trenér Sabri Lamouchi.

Reklama