Hlavní obsah

Výhru věnujeme Falcaovi, utěšoval zraněného kamaráda jeho kolumbijský náhradník Gutiérrez

Belo Horizonte

Kolumbijští fotbalisté se sice na mistrovství světa musejí obejít bez své zraněné hvězdy Radamela Falcaa, ale s obávaným kanonýrem zůstávají nadále v úzkém kontaktu. Dokonce jim přijel do Brazílie fandit. Jeho náhradník v sestavě Teófilo Gutiérrez mu proto věnoval úvodní výhru 3:0 nad Řeckem.

Foto: Paulo Whitaker, Reuters

Řek Jose Holebas (vlevo) a Kolumbijec Teófilo Gutiérrez.

Článek
Fotogalerie

„Radamel na nás dává neustále pozor. Je to výjimečná osobnost. Rád bych mu věnoval část tohoto vítězství, protože má velkou zásluhu na tom, že tady vůbec jsme," připomněl Gutiérrez, že Falcao byl nejlepším střelcem týmu v kvalifikaci. Ovšem v průběhu sezóny se zranil a nestihl se uzdravit, aby mohl hrát na šampionátu.

Jeho místo v sestavě tak připadlo Gutiérrezovi, útočník argentinského River Plate po něm dokonce převzal "kanonýrské" číslo devět na dresu. A hned v prvním utkání na turnaji se zapsal mezi střelce společně s Pablem Armerem a Jamesem Rodríguezem.

„Trenér i spoluhráči mě přesvědčili, abych si vzal devítku. Je pro mě hrozně důležité, že jsem se hned odvděčil za důvěru gólem, který mi také pomůže zvýšit sebevědomí do dalších zápasů," věří Gutiérrez. „Ale mým hlavním cílem je co nejlépe pomáhat týmu, protože my jsme tu jeden za všechny a všichni za jednoho," dodal po nejvyšší výhře Kolumbie v historii MS.

Reklama