Hlavní obsah

Hattrick Portugalcům? To je neuvěřitelné, zářil radostí německý snajpr Müller

Salvador

Byl k neudržení. Čtyřiadvacetiletý německý fotbalista Thomas Müller sestřelil Portugalce v pondělním duelu v Salvadoru třemi góly. První dal z penalty, podruhé překonal Patrícia v brance po přihrávce Kroose a po změně stran mu nešťastný portugalský gólman nabídl hattrick, když neudržel míč po střele Schürrleho. Hráč Bayernu Mnichov, který zaznamenal před čtyřmi roky na mistrovství světa v Jihoafrické republice pět gólů, začal na letošním šampionátu excelentně a v rozhovorech pro TV FIFA a německá média se jen usmíval...

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Německý forvard Thomas Müller slaví gól proti Portugalsku na MS v Brazílii.

Článek
Fotogalerie

Takový vstup do šampionátu jste asi nečekal, nebo ano?

Tři góly v takovém zápase, to je neuvěřitelné. Nebyly to asi nijak krásné góly, i když mně se líbily, ale to není podstatné. Důležité je, být v pravou chvíli na správném místě, dát gól a pomoci tak mužstvu ke třem bodům, protože ono pomohlo mně ke třem gólům.

Už ve 12. minutě jste šel na penaltu. Byl jste nervózní?

Byl jsem v pohodě. Vždyť už jsem odehrál za svou kariéru hodně velkých zápasů. To mě nemohlo vyvést z míry. Prostě jsem se soustředil na zakončení.

Později se na vás vyfauloval Pepe. Byl to tak tvrdý úder, že jste spadl na zem?

Ucítil jsem úder jeho pěsti, ale příliš si nevybavuju, co se dělo potom. Rozhodčí ho vyloučil, asi to viděl celé velmi dobře.

Byl to klíčový moment utkání?

Je pravda, že to byl důležitý moment zápasu, protože v těch podmínkách síly rychle ubývaly a my jsme měli víc prostoru a možností si zápas pohlídat. Po druhém gólu jsme ho hlavně kontrolovali, ale přišly i další šance a góly.

Zmínil jste podmínky. Jak se hraje v takovém vedru a vlhkosti?

Špatně. Podmínky byly hodně těžké, braly spoustu sil. Už ve dvacáté minutě jsem se díval na hodiny, kolik času ještě zbývá. Zdálo se mi to nekonečné.

Zápas ale vypadal z vaší strany hodně jednoduše...

Vůbec ne. My jsme ale dokázali proměnit většinu šancí, které jsme si vytvořili a skórovali jsme v momentech, které byly důležité. To nám umožnilo ve druhém poločase kontrolovat hru, nemuseli jsme se nikam hnát. Přesto jsme si vytvořili další příležitosti.

První utkání, debakl Portugalsku. Co to pro další utkání znamená?

Tohle vítězství je moc důležité. Byl to první zápas na šampionátu a s velmi těžkým soupeřem. Určitě to je velká vzpruha do dalších utkání. Zdaleka ale nemáme nic jistého. Těch kroků je před námi ještě hodně. Nikoho nelze podcenit, to jsme viděli v jiných utkáních, co se může stát, když nejste plně koncentrovaní. My si tohle pohlídáme a věřím, že dojdeme hodně daleko.

Kolik gólů vstřelí na MS v Brazílii Thomas Müller?
Tři branky, v dalších zápasech už vyjde střelecky naprázdno
7,5 %
Čtyři
3,7 %
Pět
12,2 %
Šest
15,9 %
Víc než šest
60,7 %
Celkem hlasovalo 1756 čtenářů.

Reklama

Související témata: