Hlavní obsah

Čaroděj Ochoa přiváděl Brazilce k šílenství. Kouč Scolari byl i přes ztrátu spokojený

Fortaleza

Brazílie zažila šok. Bezbranková remíza s Mexikem odložila oslavy postupu. Kouč kanárků Luiz Felipe Scolari však po utkání zůstal klidný a dokonce byl spokojený, ač fanoušci chvílemi na jeho tým pískali.

Foto: Sergio Moraes, Reuters

Mexický brankář Guillermo Ochoa vyškrábl gólovou hlavičku Neymara.

Článek
Fotogalerie

„Bylo to hodně těžké utkání. Hráči obou týmů ukázali dobrou fyzickou kondici a techniku. Náš výkon hodnotím pozitivně. Dodrželi jsme taktiku, kterou hrajeme posledních dvacet zápasů. Samozřejmě výsledek není dobrý, chtěli jsme vyhrát. Musíme však respektovat kvalitu soupeře," konstatoval kouč Brazilců bezprostředně po utkání pro TV FIFA.

Bod bral také středopolař Luiz Gustavo. „Byl to intenzivní a krásný zápas. Náš soupeř prokázal velkou kvalitu, výsledek 0:0 je férový. Před třetím duelem máme čtyři body, nyní potřebujeme hrát chytře," prohlásil Gustavo. „Měli bychom jejich brankáři pogratulovat, protože předvedl minimálně čtyři zázračné zákroky," přidal se brazilský útočník Fred.

Ochoa: Máme zlatý bod

Hrdinou zápasu byl právě mexický brankář Guillermo Ochoa, přezdívaný Memo, který Brazilce chvílemi přiváděl k šílenství a chytil jim nejméně čtyři velké gólové šance. „Výsledek je pro nás velmi dobrý. Brazilci byli jasnými favority. Hrají doma a s obrovskou podporou svých fanoušků jsou dvojnásobně silní. My jsme však hráli výborně v defenzivě. Bod je pro nás vzhledem k vývoji ve skupině zlatý, dávám nám stále velkou možnost postoupit," konstatoval.

Svůj excelentní výkon bral jako samozřejmost. „Udržet čisté konto bylo velice těžké, soupeř si vytvořil několik nebezpečných střel, ale měl jsem i štěstí. Cítil jsem podporu své rodiny, která mi vždycky fandí. Byl jsem samozřejmě i nervózní, ale cítil jsem se skvěle, přede mnou hrála výborná obrana a moje sebedůvěra rostla s každým zákrokem," dodal s úsměvem do televizních kamer.

Nejdůležitější zákrok zřejmě Ochoa vytáhl proti pokusům Neymara a Thiaga Silvy. „Nejtěžší pro mě byl Neymarův pokus hlavou. Byla to rána a přesně k tyči, tenhle zákrok se mi líbil nejvíc," přidal Ochoa, který pochopitelně sklidil chválu ze všech stran.

Také mexický kouč Miguel Herrera ocenil jeho výkon, ale chválou nešetřil ani na zbytek mužstva. „Bod jsme si upřímně zasloužili. Memo předvedl výborný výkon. Hráči ale také ukázali, že umí zaútočit a potrápit Brazílii. Přál bych si, abychom hráli možná ještě o něco ofenzivněji. Jsme šťastní, že jsme získali bod, potřebujeme ale zvládnout i další zápas," dodal v narážce na poslední skupinový souboj s Chorvatskem.

Reklama

Související témata: