Hlavní obsah

Legendární Pelé se zasekl v zácpě a nestihl duel Brazílie s Mexikem

Mezi mnoha fanoušky, kteří kvůli zácpám v ulicích Fortalezy nestihli úterní druhé vystoupení fotbalistů Brazílie proti Mexiku (0:0), byl i slavný Pelé. První poločas duelu, který skončil bezbrankovou remízou, tak musel jeden z nejlepších hráčů všech dob poslouchat nečekaně v rádiu.

Foto: Profimedia.cz

Pelé - brazilská legenda a jeden z nejlepších fotbalistů planety.

Článek

"Poprvé v životě jsem sledoval reprezentační zápas v autě," citovala agentura Reuters Pelého, který na stadión dorazil až po přestávce. "Doufal jsem, že aspoň uvidím gól, ale spletl jsem se. Je vidět, že na mistrovství už není lehkých soupeřů," přidal.

Třiasedmdesátiletý Pelé sice podle vlastních slov poprvé musel poslouchat přenos v autě, v rádiu však utkání Brazílie sledoval už podruhé. Kanárci tehdy také hráli doma, ale ve finále šampionátu v roce 1950 prohráli s Uruguayí, která získala mistrovský titul.

"Bylo mi devět a byl jsem doma v Bauru. Pamatuji si, jak potom táta plakal," vzpomínal Pelé. "A já nechci, aby mě teď moje 'děti' přivedly k slzám," řekl v narážce na současnou reprezentaci, které věří, že na domácí půdě získá pro Brazílii šesté zlato.

Reklama

Související témata: