Hlavní obsah

Skvělý den Chilana Brava. Nejdřív vychytal španělské střelce, pak ho ulovila Barcelona

Rio de Janeiro

Porazit úřadující mistry světa i Evropy a nedovolit jim ani jednou skórovat, to se nepovede každý den. Jenže chilský brankář a dlouholetý kapitán reprezentace La Roja Claudio Bravo měl po středeční výhře 2:0 nad Španělskem hned dvojnásobnou radost. Ještě týž večer na slavném stadiónu Maracaná stvrdili zástupci Realu Sociedad a Barcelony přestup jednatřicetiletého gólmana na Camp Nou.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Brankář Claudio Bravo je dlouholetou oporou chilské reprezentace, teď dostane možnost ukázat své umění i v brance Barcelony.

Článek
Fotogalerie

Barcelona tak má konečně jasno o složení brankářské dvojice pro příští sezónu. Kromě velezkušeného Brava, který už za Chile odehrál 82 mezistátních zápasů a ve španělské La Lize nasbíral přes 230 duelů, se Katalánci budou spoléhat i na německý dvaadvacetiletý talent Marca-Andrého ter Stegena.

Bravo se podle listu El Mundo Deportivo stane novou jedničkou Barcelony, která za něj Realu Sociedad zaplatí odstupné 12 miliónů eur (asi 335 miliónů korun). Chilský brankář by měl v nejbližší době podepsat čtyřletou smlouvu. Součástí transferu nebude talentovaný Jonathan dos Santos, který angažmá v San Sebastianu odmítl.

Bezprostředně po vítězném utkání nechtěl Bravo své nové angažmá příliš rozebírat. „Víte, teď jsem tady s chilským výběrem. Jsem nesmírně šťastný, ale ještě bude spousta času mluvit o těchto věcech," prohlásil chilský gólman. „Dosáhli jsme historického vítězství, ale teď se chceme připravit na Nizozemsko. Naším cílem je vyhrát skupinu," dodal.

Reklama

Související témata: