Hlavní obsah

Lidé se smáli jeho zranění. Pak Suárez nelítostně sestřelil "svou" Anglii

V polovině května si na tréninku poranil meniskus, třiadvacátého podstoupil operaci. Měl černé myšlenky, bál se, že MS zmešká. Ani ne po měsíci slavil uruguayský útočník Luis Suárez v bouřícím kotli stadiónu v Sao Paulu se slzami v očích velké vítězství 2:1 nad Anglií. Hrdina zápasu obstaral oba góly Jihoameričanů.

Foto: Ivan Alvarado, Reuters

Luis Suárez (uprostřed) mohl se spoluhráči slavit výhru nad Anglií.

Článek
Fotogalerie

„Vychutnávám si to, jako všechno ve svém životě. Jsem rád, že jsem mohl hrát, děkuji všem," pravil dojatý Suárez bezprostředně po čtvrtečním utkání. Když v závěru poločasu vstřelil hlavou první branku po famózním pasu Cavaniho, přiběhl k týmovému lékaři, objal jej a políbil. Jako poděkování, že jej dal za tak krátkou dobu dohromady.

„Lidé se smáli mému zranění, prožíval jsem velmi těžké chvíle. Děkuji své ženě a dětem za podporu," vyznal se.

První duel s Kostarikou (porážka 1:3) nechtěl ještě riskovat, tentokrát šel do boje od první vteřiny a na trávníku vydržel 87 minut. Na branku z prvního poločasu navázal pět minut před koncem, kdy si sběhl na Gerrardem nešťastně prodloužený centr, z pravé strany vběhl s míčem do velkého vápna, připravil si ho ke střele a neomylně propálil brankáře Harta. Když slavil se spoluhráči u rohového praporku, kroutil hlavou, jakoby tomu všemu nemohl uvěřit, což vzápětí nepřímo potvrdil.

„Je to neuvěřitelné. Řekl jsem svým spoluhráčům před zápasem, že jsem měl sen, že dám Anglii dva góly. Toto vítězství je pro všechny ty lidi, kteří na adresu týmu řekli tolik špatných věcí," přidal.

Jeho příběh má navíc pikantní nádech v tom, že svými góly s největší pravděpodobností poslal domů i několik svých kamarádů z Liverpoolu. Pět z nich stálo v zahajovací sestavě Albionu proti němu (Gerrard, Johnson, Sterling, Sturridge, Henderson). Nejlepší střelec uplynulého ročníku anglické Premier League s nimi zkrátka neměl slitování.

Uruguay však čeká i tak těžká práce, neboť v závěrečném duelu ve skupině se postaví Itálii, k postupu bude muset pravděpodobně bodovat. „Teď se ještě chvíli budeme radovat z výhry nad Angličany, ale od pátku už se začneme připravovat na Itálii. Ten zápas bude neméně důležitý jako ten s Anglií, čeká nás další finále," podotkl Suárez. Schoval si nějaký gól i na squadru azzurru?

Reklama

Související témata: