Hlavní obsah

Kouč Anglie: Nemám pocit, že bych měl odstoupit. Těší mě, jak tým pracuje

Trenér Roy Hodgson nepřemýšlí o odstoupení, byť fotbalisté Anglie pod jeho vedením poprvé v historii prohráli úvodní dva zápasy na MS. Šestašedesátiletý kouč to prohlásil po prohře 1:2 s Uruguayí, po níž je jeho tým blízko vyřazení už ve skupině. "Z výsledku jsem zklamaný, ale nemám pocit, že bych měl odstoupit," citoval Hodgsona server BBC. "Naopak mám radost z toho, jak hráči a celý tým pracuje."

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Roy Hodgson (vlevo).

Článek

V prvním duelu v Brazílii Anglie podlehla Italům rovněž 1:2. "Myslím, že v obou zápasech jsme hráli dobrý fotbal. A také jsme ukázali, že jsme na správné cestě, protože se zlepšujeme," uvedl Hodgson, ale musel připustit, že to jeho týmu k ničemu není. "Rozhodují výsledky a ty jsme neměli," dodal.

Anglický postup ze skupiny D by se teď rovnal fotbalovému zázraku. Ještě žádnému týmu se z takové situace jít dál na šampionátu nepovedlo. Aby mohl Hodgsonův výběr pomýšlet na osmifinále, musí Itálie porazit Kostariku a v posledním zápase také Uruguay. Nutností je také výrazné vítězství Anglie nad Kostarikou.

"Kdybychom alespoň remizovali, troufnul bych si říct, že by naše šance byla slušná. Takhle ale máme jen malou naději," prohlásil Hodgson. "Jsem neuvěřitelně zklamaný. Zahodili jsme spoustu práce, nadějí a snů," dodal.

Anglii dvěma góly v Sao Paulu srazil Luis Suárez, přestože podle Hodgsona byl většinu času pokrytý. "Při první brance si dobře naběhl do vápna, ale skoro celý zápas jsme ho drželi pod kontrolou," řekl anglický kouč. "Druhá branka byla dost smolná, protože se míč odrazil od hlavy Stevena Gerrarda. Za normálních okolností bychom takový gól nedostali," uvedl.

Reklama

Související témata: