Hlavní obsah

OBRAZEM: Hlavně uklidit! Modří samurajové po sobě pravidelně sbírají odpadky

Natal

Japonští fanoušci na fotbalovém mistrovství světa potvrzují, že během zápasů patří v ochozech k těm nejvášnivějším a po utkání k nejzdvořilejším divákům. Přestože jejich národní tým ani ve druhém utkání na šampionátu nezvítězil, dokázali ze sebe okamžitě setřást zklamání a před odchodem ze stadiónu v Natalu po sobě jako obvykle uklidili.

Foto: Profimedia.cz

Japonci při úklidu odpadků.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Japonska prohráli úvodní zápas s Pobřežím slonoviny 1:2 a ve druhém se ve čtvrtek museli spokojit s remízou 0:0 s Řeckem.

Zatímco fanoušci z jiných zemí by neskrývali frustraci a neváhali by si ji vybít třeba i výtržnostmi, Japonci, kteří ctí po staletí vštěpované hodnoty, jako je úcta k hostiteli a respekt k životnímu prostředí, po sobě posbírají v hledišti odpadky, než spořádaně opustí stadión.

Fotografie fanoušků modrých samurajů, jak po prohře s Pobřežím slonoviny uklízejí v ochozech smetí do velkých pytlů, udělaly dojem i na jejich krajany, kteří se je rozhodli následovat.

"V Recife zůstaly v hledišti tuny odpadků. Když jsem viděl naše fanoušky, jak to všechno sbírají, udělalo to na mne velký dojem," řekl jeden z Japonců, jenž se do rituálu zapojil i po duelu s Řeckem a doufá, že se inspirují i fanoušci z dalších zemí.

Reklama

Související témata: