Hlavní obsah

Mourinho pobouřil trenéra Kostariky Pinta: Jsem v šoku z toho, co říká!

Fotbalisté Kostariky jsou zatím nejpříjemnějším překvapením letošního mistrovství světa. Los Ticos se vyhřívají na prvním místě skupiny D, přestože dosud odehráli jediný zápas. Dnes se od 18 hodin utkají s Itálií a věří, že dalším překvapivým výsledkem šokují fotbalový svět. Kouč Jorge Luis Pinto se proto rozčílil na Josého Mourinha - uznávaný Portugalec totiž prohlásil, že Kostarika nemá na to, aby zopakovala výborný výkon a výhru 3:1 nad Uruguayí.

Foto: Mike Blake, Reuters

Bryan Ruiz (vlevo) a kolumbijský trenér Kostariky Jorge Luis Pinto během úvodní výhry Los Ticos 3:1 nad Uruguayí.

Článek

Kostaričané ještě v poločasové přestávce měli na jihoamerického protivníka jednogólovou ztrátu, ale v druhé půli fantastickým výkonem dokonali obrat a nakonec se radovali z nečekaného úspěchu. Další body mohou svěřenci kouče Pinta přidat v dnešním zápase s Itálií.

I tentokrát totiž s Kostarikou nikdo příliš nepočítá. Mourinho dokonce nedávno prohlásil, že stejně kvalitní výkon zástupci Střední Ameriky nezopakují. „Jsem v šoku. Opravdu mě překvapuje, že Mourinho řekl něco takového," tvrdil jednašedesátiletý Jorge Luis Pinto.

„Mourinho hraje se svým týmem v neděli, další den ve středu a nezopakuje stejný výkon? Samozřejmě, že ano. Itálie je pochopitelně velice silný protivník, ale já jsem přesvědčený, že navážeme na náš výkon z prvního zápasu," prohlásil Pinto.

Klíčem k úspěchu je podle něj důsledné bránění Andrey Pirla. „Sleduji ho pečlivě už od šampionátu v roce 2006, kde dovedl Italy k triumfu a byl nejlepším hráčem. Je to fotbalista, který na hřišti myslí nejvíce," sdělil Pinto.

Kolumbijského kouče pobouřilo i to, že řada expertů před MS tipovala Los Ticos za jasného outsidera. „Říkali, že jsme nejhorší, že neuděláme ani jeden bod, když jsme ve skupině smrti. Jenže my už máme tři a vedeme skupinu, i když týmy Anglie a Uruguaye odehrály o zápas víc. Koncentrujeme se jen na vlastní výkon a já věřím tomu, že proti Itálii to bude z naší strany ještě lepší zápas, než proti Uruguayi," dodal Pinto, který trénuje Kostariku už podruhé během deseti let.

Reklama

Související témata: