Hlavní obsah

Hazard Belgii na MS věří. Můžeme dojít daleko, věří záložník Chelsea

Rio de Janeiro

Když to s Belgičany, pasovanými na černého koně světového šampionátu, nevypadalo v prvním utkání s Alžírskem moc dobře, chopil se taktovky záložník Chelsea Eden Hazard, a skvělou akcí připravil vítězný gól svého týmu. „To byl první krok. Budeme ještě lepší,“ slíbil třiadvacetiletý fotbalista nejen fanouškům Rudých ďáblů.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Belgický záložník Eden Hazard (vpředu).

Článek

Trenér Marc Wilmots ho také označil za hlavního strůjce vítězství, a dokonce prohlásil: „Eden může být jedním z pěti nejlepších hráčů na světě. Má všechno, co je k tomu třeba."

Skromný mladík s brilantní technikou jeho chválu v rozhovoru pro server FIFA odmítl. „Nezasloužím si ji. Na vítězství měl podíl celý tým. A pokud bych měl být považován za jednoho z nejlepších pěti hráčů na světě, musel bych dávat víc gólů. A to skoro v každém zápase jako Messi nebo Ronaldo. Ale je příjemné něco takového slyšet," přiznal.

Podle něho Belgičané v prvním utkání odevzdali daň nezkušenosti. „Máme velmi mladé mužstvo, ale velmi kvalitní. Jenže jsme nikdy na takovém turnaji ještě nehráli, což se v prvním utkání projevilo. Přitom nejsme nezkušení. Každý z nás hraje v kvalitním klubu a má za sebou těžké zápasy v ligách i evropských pohárech. Ale ta týmová zkušenost prostě chybí. Důležité je, že jsme zápas zvládli. Psychicky nám to moc pomohlo. Jsem přesvědčený, že se budeme dál zlepšovat. Můžeme jít daleko, ale kam až, to si netroufnu odhadnout," konstatoval.

Podle něho tým ukázal jednu cennou vlastnost. „Naši mentalitu. Semkli jsme se. Bojovali jsme, ukázali, že máme kvalitu. Tu ale musíme projevit mnohem víc, protože v nás je a před námi jsou další těžcí soupeři. Tím nejbližším je Rusko. Máme dobře nakročeno k postupu a můžeme se z něj radovat už v neděli, což by bylo splnění prvního cíle," zdůraznil Hazard.

Jak dopadnou fotbalisté Belgie na MS v Brazílii?
Nepostoupí ze skupiny
2,8 %
Postoupí ze skupiny do osmifinále
4 %
Budou vyřazeni v osmifinále
10 %
Budou vyřazeni ve čtvrtfinále
23,6 %
Probojují se až do semifinále
34,4 %
Postoupí až do finále, na titul ale nedosáhnou
5 %
Budou mistři světa
20,2 %
Celkem hlasovalo 1122 čtenářů.

Reklama

Související témata: