Hlavní obsah

Mohl mít na kontě už šest gólů, má jen tři. Nevadí, hlavně že šlape tým, hlásí Benzema

Tři góly už na kontě má, minimálně o tři více jich ale hvězda francouzské reprezentace Karim Benzema už mohla v Brazílii na svém střeleckém účtu mít. To kdyby v úvodním duelu proti Hondurasu nepřipsali sudí druhý gól soupeřovu brankáři, ale Benzemovi... Kdyby v zápase se Švýcarskem proměnil penaltu... Kdyby v samém závěru nezazněla píšťalka sudího Kuiperse a nepřerušila tak projektil jeho střely dopadající do sítě.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Radostné gesto francouzského útočníka Karima Benzemy v duelu se Švýcarskem.

Článek
Fotogalerie

„I tak jsem velice spokojen. Se svou bilancí, ale hlavně s výkonem mužstva," zářil šestadvacetiletý legionář ve službách madridského Realu Karim Benzema, jenž byl vyhlášen v konfrontaci se Švýcarskem mužem utkání.

„Užíval jsem si ho. A stejně tak si chci užívat i poslední zápas ve skupině proti Ekvádoru a zopakovat pětigólové skóre," přiznával, aby hned přidával, že ocenění mužem zápasu si vysloužil díky hře celého francouzského týmu.

Výtečné, jak několikrát opakoval. I proto ho až tolik nemrzela neproměněná penalta za stavu 2:0, natož pak neuznaný gól v samém závěru. Balón sice dopadl za záda švýcarského brankáře Diega Benaglia, ale až dvě sekundy po hvizdu nizozemského sudího.

„Ne, skutečně jsem píšťalku neslyšel a proto jsem střílel. Důležitější než můj gól je ale vítězství našeho mužstva a způsob, jakým jsme ho dosáhli."

Zopakuje Francie 16 let starý úspěch?

Zmiňovaný způsob závisel a závisí hodně právě na Benzemovi. Kouč galského kohouta Didier Deschmpas to moc dobře ví a nijak to neskrývá.

„Potvrdil, že je ve skvělé kondici a formě. Je to špičkový hráč a jen pokračuje v tom, co pro mužstvo vykonává. Je velice efektivní a je velice důležité mít v mužstvu právě někoho takového, jako je on," pravil Deschamps, který jako kapitán dovedl francouzskou fotbalovou reprezentaci k titulu mistrů světa v roce 1998 a k titulu evropských šampiónů o dva roky později.

Po výhře a hlavně pak výkonu, který Francouzi předvedli proti Švýcarům, začíná fotbalový svět větřit, že by to mohl dokázat zase. Tentokrát jako trenér.

"Skutečně vidím v mužstvu stejné věci, jako v roce 1998.Soustředěnou partu, kterán uvažuje jen o tom, jak ve výkonech pokračovat," pravil Deschamps. "A hlavně - všichni drží při sobě. A navíc - vnitřní síla mého mužstva stále roste,"

Deschamps ví, co říká.Galský kohout pod jeho vedením a s Benzemou ve svém středu se přihlásil k největším favoritům brazilského šampionátu.

Reklama

Související témata: