Hlavní obsah

Jsi tepl..š! řvali mexičtí fanoušci na brankáře. FIFA je trestat nebude

Recife

V Mexiku, potažmo Latinské Americe běžná věc, na světovém šampionátu ale měli mexičtí příznivci se svým homofobním pokřikem při výkopu soupeřova brankáře problém. FIFA kvůli pokřiku „Jsi tepl..š!“ zahájila disciplinární řízení, před pondělním závěrečným duelem skupiny A proti Chorvatsku ale vydala prohlášení, že El Tri trestat nebude.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Fanoušci Mexika podporovali svůj tým i při pondělním vítězství 3:1 nad Chorvatskem, díky kterému si El Tri zajistili účast v osmifinále.

Článek
Fotogalerie

Disciplinární komise zamítla obvinění z nevhodného chování, kterého se měli mexičtí příznivci dopustit v průběhu úvodního duelu proti Kamerunu (1:0) a také v druhém utkání s domácí Brazílií (0:0).

„Nejde o nic špatného. Fanoušci mají naši podporu, pouze se snaží rozhodit protivníka," zastal se jich kouč národního týmu Miguel Herrera.

V Mexiku nejde o nic mimořádného, podobné chorály se pravidelně vyskytují v tamní lize i při utkáních národního týmu. Komise FIFA později uznala, že mexičtí fanoušci pokřik běžně používají, když gólman soupeře vykopává míč od branky.

Užil si i Chorvat Stipe Pletikosa v Aréně Pernambuco v Recife, kde ale příznivci hlavně pomohli svému týmu vytvořením takřka domácí atmosféry ke kýženému postupu do osmifinále.

Reklama

Související témata: