Hlavní obsah

Villa vylepšil rekord a pak připustil, že v reprezentaci skončí. Nemůžu hrát do 55 let, řekl

Curitiba/Praha

Jestli to byl poslední zápas Davida Villy za španělský národní tým, rozloučil se stylově - gólem. Navíc parádním, účet duelu s Austrálií, který úřadující mistři světa vyhráli 3:0, totiž otevřel pohotovou patičkou. „Jsme smutní, že jsme na mistrovství světa tak brzy skončili, alespoň jsme se rozloučili výhrou,“ podotkl Villa po pondělním zápase s Austrálií.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

David Villa potvrdil roli střelce - proti Austrálii skóroval patičkou.

Článek

Dvaatřicetiletý útočník připustil, že to možná byla jeho reprezentační derniéra. „Odmala jsem snil, že jednou budu hrát za národní mužstvo, to se mi splnilo. Byla pro mě čest za něj nastupovat, rád bych v něm hrál třeba do pětapadesáti let, jenže to je nemožné, musíme být realisti," naznačil Villa svůj konec a přidal zásadní důvod.

Historicky nejlepší střelec španělské reprezentace totiž odchází z Atlética Madrid do americké MLS, kde podepsal tříletý kontrakt s nově vzniklým klubem New York City (majiteli jsou Manchester City a baseballový New York Yankees). Klub však vstoupí do nové sezóny až v březnu 2015. Od října do prosince by sice měl Villa přechodně působit v australském Melbourne, ovšem i tak bude jeho herní praxe nízká.

„Do března nebudu několik měsíců hrát, stěží bych mohl nastupovat za národní mužstvo. Až se americká liga rozjede, pak se může vidět. Pokud by mě trenér povolal, bylo by to pěkné, jenže, musím být realista," podotkl Villa.

Jeho gól Austrálii nese pořadové číslo 59, magickou šedesátku dost možná už nepřekoná. I tak bude zřejmě nadlouho usazen na trůnu pro nejlepšího kanonýra La Roja. Jeho největší konkurent, který by jej mohl ohrozit, Fernando Torres, je totiž o 21 branek pozadu.

Reklama

Související témata: