Hlavní obsah

Chiellini je zbabělec. Jizvu měl z jiného souboje, popíral Suárezův kousanec Lugano

Televizní i fotografické záběry z utkání MS s Itálií sice s velkou pravděpodobností usvědčují uruguayského fotbalistu Luise Suáreze z kousnutí italského obránce Giorgia Chielliniho, kapitán jihoamerického celku Diego Lugano ale další zkrat svého spoluhráče vehementně odmítá. Z nesportovního chování naopak obviňuje italského zadáka.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Italský obránce Giorgio Chiellini si drží rameno, uruguayský snajpr Luis Suárez zase chrup. Kousl skutečně italského soupeře?

Článek
Fotogalerie

Zpochybnil i důkaz v podobě otisku chrupu na rameni obránce Juventusu s tím, že italský bek už ji měl z dřívějšího souboje. „Jste si opravdu jistí, že jste viděli kousnutí? Protože já jsem celý incident sledoval detailně a nic takového jsem neviděl," bránil svého spoluhráče Lugano.

„Viděl jsem obrázky Chielliniho. Ta jizva není vůbec z tohoto utkání. Musíte být hodně hloupí, abyste uvěřili, že pochází z kontaktu se Suárezem," pokračoval kapitán.

Musíte být hloupí, jestli tomu věříte

Zlobu, která se snesla na hvězdu Liverpoolu, se naopak snažil přesměrovat na soupeře. „Itálie celý zápas zdržovala hru, provokovala nás, ostatně jako vždy. Nikdy bych ale nevěřil, že může být italský fotbalista zbabělec i mimo hřiště. Během hry to beru, ale po zápase je myslím chlapské umět přijmout porážku. Žalovat na hráče soupeře z naštvání po prohře je hodně špatné," nebral si servítky Lugano.

„Žádný kousanec ani jizva v tomto zápase nebyly," dodal. Incident už začala vyšetřovat FIFA, a pokud uzná Suárezovu vinu, dá se očekávat poměrně tvrdý trest.

Uruguaycův blikanec vrhl stín na jeho samotného i na celý tým. Velkou radost naopak udělal zhruba stovce sázkařů ze Švédska, kteří si na internetu vsadili s kurzem 176:1, že Suárez znovu pokouše hráče soupeře. Na to si úspěšně vsadil třeba i třiadvacetiletý učitel Jonathan Bräck, jenž vsadil 80 švédských korun a vyhrál14 tisíc (zhruba 42 tisíc Kč).

Jaký trest by měl Luis Suárez dodatečně vyfasovat?
Stop na jeden zápas
3 %
Zastavení činnosti na dvě utkání
1,1 %
Zákaz na tři zápasy
3,3 %
Vyloučení z MS
64,7 %
Maximální trest - zastavení činnosti na dva roky
21,3 %
Nezaslouží si žádný dodatečný trest
6,6 %
Celkem hlasovalo 67470 čtenářů.

Reklama

Související témata: