Hlavní obsah

VIDEO: Dempsey střílí góly, sní o postupu Američanů i rapuje. Se zpěvem začal kvůli zesnulé sestře

Praha

Postaral se o pátý nejrychlejší gól v historii fotbalového mistrovství světa, se zlomeným nosem skóroval i v druhém vystoupení na šampionátu v Brazílii. A sní o postupu americké reprezentace do vyřazovacích bojů šampionátu v Brazílii. Kapitán USA Clint Dempsey však není jen šikovným útočníkem a druhým nejlepším fotbalovým střelcem země. Jednatřicetiletý borec totiž pokouší štěstí i na umělecké scéně.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Americký útočník Clint Dempsey má obrovskou radost. Ghaně vstřelil gól po několika sekundách hry.

Článek

Clint Dempsey ve videoklipu

Dempsey při prvním vystoupení USA v Brazílii pokořil obranu Ghany už po devětadvaceti vteřinách, jeho tým nakonec slavil vítězství 2:1. Do druhého zápasu pak Dempsey nastoupil se zlomeným nosem, ale odmítl nosit ochranou masku. „Špatně se mi dýchalo," vysvětloval.

I přes zdravotní handicap dokázal v Brazílii skórovat i v druhém duelu, když břichem dotlačil míč so sítě Portugalska. „Jsme ve hře o postup před posledním zápasem ve skupině, což byl náš cíl," prohlásil borec, který ještě před cestou do Jižní Ameriky nahrál album s třinácti písničkami ve stylu hip hop.

„Byla to vážně zábava, všechno už je hotové a připravené," prozradil deníku Wall Street Journal Dempsey, který vystupuje pod uměleckým jménem Deuce a album ponese název Redux.

Opora amerického fotbalového týmu zpívá o své cestě z chudoby k bohatství. Dempsey totiž vyrůstal v rodině, která žila v kempu v texaském Nacogdoches. Dokonce musel přerušit začínající kariéru, protože rodina neměla finanční prostředky, aby cestoval na tréninky. Nakonec jej zachránili rodiče několika spoluhráčů, kteří se složili a náklady hradili.

Nejde o první hudební počin kapitána týmu USA. Už před mistrovstvím světa 2006 nazpíval skladbu, kterou věnoval tragicky zesnulé šestnáctileté sestře Jennifer. „Pokaždé na trávníku bojuji i pro ni," prohlásil před časem.

Dempsey, jehož tým čeká rozhodující bitva o postup do osmifinále ve čtvrtek s Německem, není prvním fotbalistou koketujícím s hudbou. V minulosti s větším či menším úspěchem zkoušeli v hudební branži prorazit Ian Wright, Ronaldinho, Glenn Hoddle, Chris Waddle či Paul Gascoigne, jehož skladba Fog on the Tyne byla hitem hitparád.

Reklama

Související témata: