Hlavní obsah

Suárezovi přijeli pomoct právníci. Nic neudělal, je to štvanice ze strany Itálie a Anglie, zlobí se

Aféra kolem kousanců Luise Suáreze čeká na své rozuzlení ze strany FIFA a mezitím se do celé záležitosti vložili právníci uruguayského snajpra, kteří dorazili osobně do brazilského Ria. Očekává se, že kontroverzního forvarda Liverpoolu stihne tvrdý trest, Jihoameričani jsou ale připraveni bránit svoji hvězdu všemi možnými způsoby.

Foto: Yves Herman, Reuters

Luis Suárez se drží za zuby - italský zadák Chiellini má zřejmě velmi tvrdé kosti.

Článek

Přišli také s vlastní verzí celé události ze závěru utkání mezi Uruguayí a Itálií, v němž Suárez s velkou pravděpodobností kousl do ramene obránce Giorgia Chielliniho. „Nepochybujeme o tom, že se celý humbuk kolem toho strhl kvůli tomu, že jde právě o Suáreze a vyřazení Itálie," rozčiloval se člen výkonného výboru uruguayské fotbalové federace Alejandro Balbi v uruguayském rozhlase, jenž je zároveň Suárezovým právním zástupcem.

„Od Itálie a Anglie je na to velký tlak, protože z turnaje vypadly. Je možné, že Luis dostane zákaz startů, protože už k tomu existuje precedens. My jsme ale přesvědčeni, že šlo o zcela normální situaci. Chiellini sice může ukazovat jizvy na jednom rameni, ale Suárez zase může ukazovat třeba oteklé oko," relativizoval provinění svého chráněnce Balbi.

Suárez je mnohým trnem v oku

„Pokud všichni hráči budou po zápase ukazovat svá zranění a budou se kvůli nim otevírat vyšetřování, čeká nás velmi komplikovaná budoucnost. Neměli byste zapomínat, že pro hodně zemí jsme nepříjemnými rivaly. Není pochyb o tom, že Suárez je mnohým trnem v oku," pokračoval právník.

Drtivá většina oslovených osobností z fotbalového světa mimo Uruguay však viděla situaci opačně a jednání jinak excelentního útočníka odsoudila. I Suárezovi sponzoři zvažují přehodnocení spolupráce s problémovým fotbalistou.

„Vzhledem k posledním obviněním proti Luisi Suárezovi znovu posoudíme náš vztah s ním. Rozhodně nehodláme tolerovat nesportovní chování," stojí například v prohlášení sázkové kanceláře, která je hráčovým partnerem.

Reklama

Související témata: