Hlavní obsah

Alžírsko - Rusko 1:1Brankáře ozářil zelený laser a Rusové přišli o postup, s Němci si zahrají Alžířané

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Kokorin 0 : 1
60. Slimaní 1 : 1
Záznam online reportáže

Měli rozhodující duel dobře rozehraný, ale nakonec dopadli zase neslavně. Fotbalisté Ruska skončili již v základní skupině na třetím MS za sebou (1994, 2002). V utkání skupiny H na šampionátu v Brazílii v Curitibě remizovali 1:1 s Alžírskem, které tak slaví historický první postup a v osmifinále jde na Německo. Slimaní vyrovnal poté, co byl brankář Akinfejev ozařován laserem z hlediště.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Islam Slimani (uprostřed v bílém dresu) se touto hlavičkou postaral o vyrovnávací gól Alžírska proti Rusku.

Článek
Fotogalerie

Alžírsko mělo šanci poprvé v historii postoupit do osmifinále světového šampionátu. Tím spíše, že po dvou zápasech mělo o dva body více než soupeř a postup tudíž jen ve vlastních rukou.

Jenže hned v 6. minutě akcie pouštních lišek poklesly. Fighúlí byl s krvácející hlavou ošetřován mimo hřiště a Rusové krátkou přesilovku okamžitě využili. Kombarov odcentroval z levé strany, na míč si skvěle naběhl Kokorin a gólman Mbuhli se jen smutně díval, jak Kokorin parádní hlavičkou posílá míč přesně do pravé šibenice.

Nic lepšího si Capellův tým přát nemohl. V dalších minutách se hrálo především ve středu hřiště bez větších šancí, což evropskému mužstvu vyhovovalo. Poprvé mu zatrnulo až ve 29. minutě, kdy si na centrovaný míč naskočil Slimani a jeho hlavičku pod břevno Akinfejev skvělým zákrokem vyrazil. Urostlý útočník dal o sobě vědět ještě před koncem poločasu, ale hlavičkoval jen do náruče brankáře.

Slimaní rozhodující zbraní Alžírska

Rovněž začátek druhého poločasu patřil Rusům. Samedov se vřítil do šestnáctky a mohl svůj tým poslat do trháku, jenže alžírský gólman mu skvělým zákrokem radost překazil.

Alžířané se vrhli na zteč a Rusové se dostávali do problémů. Během chvíle dostali oba jejich krajní obránci žlutou kartu a za druhou zaplatili vyrovnáním. Brankář Akinfejev byl před Brahímího přímým kopem ozařován zeleným laserem z hlediště, míč podběhl a Slimaní se hlavou konečně trefil. Od 60. minuty tak platil stav, který pro změnu dál posílal afrického zástupce.

Hnát dopředu se zase museli Rusové, jenže Denisov ani Keržakov si na brankáře nepřišli. Jejich závěr už byl bídný, platonickému tlaku chyběl nápad i další šance.

MS ve fotbale - základní skupina H:
Alžírsko - Rusko 1:1 (0:1)
Branky: 60. Slimaní - 6. Kokorin. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.). ŽK: Misbáh, Ghilas, Cadamuro (mimo hřiště) - Kombarov, Kozlov. Diváci: 39 311.
Alžírsko: Mbuhli - Mandí, Bilkalím, Hallíš, Misbáh - Medžání, Bin Tálib - Fighúlí, Brahímí (71. Jibdá), Džabú (77. Ghilas) - Slimaní (90.+1 Súdání). Trenér: Halilhodžič.
Rusko: Akinfejev - Kozlov, V. Berezuckij, Ignaševič, Kombarov - Glušakov (46. Denisov), Fajzulin - Samedov, Kokorin, Šatov (67. Dzagojev) - Keržakov (81. Kanunnikov). Trenér: Capello.

Reklama

Související témata: