Hlavní obsah

Je to banda starých zk......nů, hřímal prostořeký uruguayský prezident na adresu FIFA kvůli Suárezovi

V Uruguayi neustává kritika vysokého disciplinárního trestu pro útočníka Luise Suáreze za kousnutí protihráče do ramena na světovém šampionátu v Brazílii. Prezident jihoamerické země José Mujica po návratu fotbalové reprezentace, vyřazené v osmifinále Kolumbií, nešetřil ostrými slovy a vulgárně urážel mezinárodní federaci FIFA.

Foto: Victor R. Caivano, ČTK/AP

Luis Suárez ještě v Brazílii při tréninku.

Článek

"Je to banda starých zk......nů," řekl Mujica, který je známý svou prostořekostí. Hráčům za vystoupení v Brazílii poděkoval. "Jste hrdinové, ale víc prostě nešlo udělat," dodal devětasedmdesátiletý politik.

Mujica už dříve kritizoval, že FIFA je proti Uruguayi zaujatá a že jedná na nátlak britských médií. Potrestat útočníka Liverpoolu Suáreze za kousnutí Itala Giorgia Chielliniho je podle něj v pořádku, ale zastavení činnosti na devět reprezentační duelů považuje za přehnané. "Je to fašistický trest," hřímal Mujica.

Suárez kvůli trestu přišel o sobotní osmifinále proti Kolumbii, které Uruguay prohrála 0:2 a z turnaje vypadla. Hvězdný útočník navíc nesmí čtyři měsíce nijak působit ve fotbale, nemůže tedy ani trénovat v klubu.

Reklama

Související témata: