Hlavní obsah

Dojde na obří transfer? Barcelona začíná jednat s Liverpoolem o přestupu kanibala Suáreze

Liverpool

Fotbalový klub FC Liverpool možná v brzké době přijde o svůj blyštivý klenot. O uruguayského kanonýra Luise Suáreze má eminentní zájem Barcelona, která podle serveru britské televizní stanice BBC začne ve středu jednat s vedením anglického týmu o jeho přestupu.

Foto: Victor R. Caivano, ČTK/AP

Uruguayský útočník Luis Suárez.

Článek

Sedmadvacetiletý snajpr zažil ze svého pohledu pořádně divoký šampionát. V úvodním zápase skupiny D proti Kostarice nehrál kvůli zranění, v tom druhém zářil a dvěma trefami pomohl Uruguayi k výhře nad Anglií 2:1 a rázem byl milován a oslavován. V závěrečném duelu proti Itálii se ale dopustil nesmyslného excesu, o kterém horlivě diskutují fanoušci po celém světě.

V průběhu druhého poločasu Suárez kousl italského stopera Giorgia Chielliniho do ramena a FIFA pro jeho chování neměla vůbec žádné pochopení. Kanibal, jak se uruguayskému útočníkovi přezdívá, obdržel zákaz činnosti na čtyři měsíce. Navíc si nekopne v devíti mezistátních utkáních, během trestu nesmí trénovat s Liverpoolem a účastnit se fotbalových aktivit, včetně autogramiád a podobně.

Dlouhá pauza klubu z Anfield Road hodně vadí a vedení klubu se rozhodlo, že svou hvězdu prodá v případě, že některý zájemce zaplatí 80 miliónů liber (cca 2,7 miliardy korun).

Zamíří Sánchez na Anfield Road?

Suárez svoji chybu dodatečně uznal a v pondělí se za svůj čin veřejně omluvil, za což sklidil od Barcelony pochvalu. "Suárez předvedl, že je dostatečně pokorný, aby uznal chybu, což je velmi důležité," řekl novinářům sportovní ředitel Barcelony Andoni Zubizarreta. "Omluvil se lidem, které poškodil během fotbalového festivalu. V téhle situaci udělal nejlepší možnou věc," dodal někdejší brankář španělské reprezentace.

Situaci okolo Suáreze už řešil přímo v Barceloně hráčův právník Alejandro Balbi. A dozvěděl se, že zájem o uruguayského útočníka na Camp Nou stále trvá. Podle BBC by se měli dnes zástupci Barcelony a Liverpoolu sejít v Londýně k prvnímu společnému jednání. Katalánci jsou údajně připraveni zaplatit 60 miliónů liber, přičemž součástí transferu by mohl být i odchod Alexise Sáncheze. Zatím však není jasné, zda by s tím chilský forvard souhlasil. Barcelona je však ochotná jej zahrnout do dohody.

Suárez má s Liverpoolem smlouvu až do roku 2018, angažmá v Barceloně by ho ovšem ohromně lákalo. V týmu by ho rád viděl i Chorvat Ivan Rakitič, jehož Barca získala v červnu ze Sevilly. "Ukazuje, že má charakter, když se dokáže přede všemi omluvit. Hodně to o něm vypovídá. Ne každý člověk má sílu přiznat, že udělal něco hloupého. Jeho kvality jsou nezpochybnitelné bez ohledu na to, zda do Barcelony přijde, nebo ne," uvedl Rakitič.

Reklama

Související témata: