Hlavní obsah

Neymara bych si do mužstva nevzal. Ani kdyby byl zadarmo, šokoval kouč Magath

Praha

Je to on, kdo táhne Brazilce na domácím mistrovství světa za vysněným pohárem pro šampióny. Neymar vstřelil ve čtyřech zápasech čtyři góly, v osmifinále navíc Kanárky poslal proměněnou rozhodující penaltou mezi nejlepších osm týmů na úkor Chilanů. Dvaadvacetiletý útočník je prostě jednou z hvězd turnaje a ódy se na něj snášejí ze všech stran. Od trenéra Fulhamu Felixe Magatha je ale rozhodně nečekejte.

Foto: Pool, Reuters

Brazilský tahoun Neymar.

Článek

Magath byl hostem ve studiu německé televize ZDF během osmifinálového souboje Argentiny se Švýcarskem. Když se jej po skončení duelu ptal bývalý záložník Bayernu Mnichov a dnes televizní expert Hasan Salihamidžič na jeho dojmy z probíhajícího šampionátu, zastavil se Magath i u Neymara.

„Mám rád týmové hráče, jako je třeba Thomas Müller. Toho bych měl (ve svém týmu) rád. Hráči jako Neymar, u kterých je všechno o individuálním střílení gólů. Nevím...," srovnával Magath rovněž čtyřgólového střelce Německa s tahounem Brazilců.

Salihamdžič nejprve zůstal krátce v šoku, pak však vyprskl smíchy. Jenže kouč, který je tak proslulý svým důrazem na disciplínu, kondici a kázeň na hřišti i mimo něj, pokračoval. „Neymara bych si pravděpodobně do mužstva nevzal, ani kdyby byl zadarmo. Pokud vyhraje s Brazílií mistrovství světa, teprve pak bych možná o něm začal uvažovat," řekl trenér, jenž dvakrát vyhrál bundesligu s Bayernem Mnichov a jednou s Wolfsburgem.

Současný kouč anglického Fulhamu, ke kterému přišel v únoru letošního roku, sestupu z Premier League ale nezabránil, pak přiznal, že kdyby si mohl vybrat kterékoliv hráče, sáhnul by po německém gólmanovi Manuelu Neuerovi a již zmíněném Thomasi Müllerovi.

Reklama

Související témata: