Hlavní obsah

Dobrodružství pokračuje, jásal Hummels. Splnil se mu sen

Rio de Janeiro

Vedou, a už neprohrají. Německo otevřelo na fotbalovém MS v Brazílii skóre v každém z pěti zápasů (4 výhry, 1 remíza). Také ve čtvrtfinále v Rio de Janeiru proti Francii byl prostý recept účinný. Hummels otevřel skóre hned ve 13. minutě a jeho gól na výhru 1:0 stačil. Německo neprohrálo v posledních 16 zápasech a již počtvrté v řadě nebude na MS chybět v semifinále!

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Francouzský brankář Hugo Lloris a jeho týmový kolega Raphael Varane (uprostřed) v souboji s Němcem Matsem Hummelsem.

Článek

Autor jediné branky a výborný brankář, to jsou dva největší hrdinové z Maracaná, které teď oslavuje celé Německo.

„Pro mě se naplnil další sen. Všechno pro mě bylo pozitivní. A ještě jsme tady neskončili, dobrodružství pokračuje!" svěřoval se po utkání Mats Hummels.

„Hrát čtvrtfinále na tomto stadiónu proti Francii bylo úžasné. Proti Alžírsku jsme mohli pouze ztratit, tentokrát to bylo 50:50. Věděli jsme, že to bude dobrý fotbal. Byl. Jsme už v semifinále, což je paráda," přidával se gólman Manuel Neuer.

Němci si teď v klidu počkají na postupujícího z večerní dvojice Brazílie - Kolumbie.

„Jsme v semifinále, což je skvělé. Ale nebylo to jednoduché, na hřišti bylo strašné horko. Hráli jsme jako tým. Mohli jsme si to ještě zjednodušit, pokud bychom dali druhý gól, šance jsme na to měli. Ale důležité je, že jsme postoupili," oddechl si kapitán Philipp Lahm.

Zklamaní Francouzi balí

Francie si po prvních zápasech ve skupině troufala na víc. Teď už má před sebou místo semifinále domácí EURO 2016.

„Neměli jsme moc šancí. Němci zahráli takticky výborně, mají mnoho zkušeností. Šli brzy do vedení a nepouštěli nás do vyložených šancí a ty, které jsme měli, jsme nedali. Úplně na konci mohl vyrovnat Benzema, ale to už byl zmar. Je to škoda, neměli jsme štěstí," litoval trenér Didier Deschamps.

Reklama

Související témata: