Hlavní obsah

Sen naplní spoluhráči, pronesl Neymar. Už se léčí doma, ale chce slavit titul na Maracaná

Nemocnice Sao Carlo ve Fortaleze byla od pátečního večera v obležení. Dostat se k nejslavnějšímu pacientovi v její historii však nebylo možné. Stovky fanoušků čekaly venku na jakoukoliv informaci. Nebyly dobré. Neymar má zlomený obratel a na šampionátu dohrál.

Foto: Stringer/brazil, Reuters

Neymar čeká na odlet domů z tréninkového střediska brazilských fotbalistů.

Článek

V sobotu dopoledne však dav zahučel a nadšeně tleskal. Brazilská fotbalová modla vyjela na vozík. Mávala fanouškům a usmívala se. „Neymar byl v dobré náladě, sluchátka na uších, ale žádný stres ve tváři,“ popisoval server listu O Globo odjezd hvězdy z nemocničního ošetření.

„Do šampionátu jsem vstupoval s krásným snem, vyhrát mistrovství světa. Bohužel ho nemohu dokončit, ale tím rozhodně neskončil, nerozplynul se. Zbývají dva zápasy a já jsem přesvědčený, že ho naplní moji kamarádi z mužstva a po finále zvednou nad hlavu pohár,“ řekl Neymar novinářům. Vzkaz byl tlumočen i prostřednictvím videa.

"Chtěl bych všem fanouškům a kamarádům poděkovat za podporu v téhle těžké chvíli," uvedl též Neymar. "Ale život jde dál. Chci říct jen to, že se vrátím, jak nejdříve to bude možné," dodal. O Kolumbijci Zúňigovi, který mu způsobil zranění, se nezmínil, nereagoval na jeho písemnou omluvu.

Věří, že za týden bude se spoluhráči slavit titul na stadionu Maracaná. "Mým snem bylo zahrát si finále mistrovství světa, to už se bohužel nesplní. Ale stále se mi může splnit sen stát se světovým šampiónem."

Ze sídla mužstva v Granje Comari, kde poobědval se spoluhráči, vrtulníkem letěl domů, kde se bude léčit v kruhu rodinném.

Neymar má zlomený třetí bederní obratel, ale podle lékařů se nejedná o zranění, které by mohlo poznamenat jeho kariéru. „Jedná se o čistou zlomeninu, ale nebyla nutná operace. Tyto zlomeniny se léčí rychle, jen potřebují na nějaký čas znehybnění. Hodně však bolí, ale od té mu pomůžeme medikamenty proti bolesti a zánětům,“ uvedl lékař brazilské reprezentace Rodrigo Lasmar.

Pelé je optimista: Bude to jako v roce 1962

Optimistický je i legendární Pelé. „Srdce mě bolelo, když jsem viděl, jak Neymara odnášejí. Náš tým na něm stál. Přesto zůstávám optimistou, i když s Němci to bude velice těžký zápas. Teď to je pro nás nejméně příjemný soupeře,“ citují brazilská média Pelého.

„Na mistrovství světa v Chile v roce 1962 jsem byl také zraněn a už jsem nezasáhl do hry. Ale Bůh pomohl Brazílii vyhrávat a titul získala. Vidím tu spojitost. Neymar hrál za Santos jako já, mužstvo se semkne a najde nového hrdinu. Tenkrát jím byl Garrincha,“ napsal Pelé na Twitteru. Tehdy se zranil v utkání skupiny s Československem bez zavinění protihráče. Josef Masopust jej nechal odehrát míč. Celý svět jeho gesto ocenil a s Pelém se stali přáteli.

Reklama